Myjka bezdotykowa

23 Mar 2011, 19:01

Witam,
zwróćcie uwagę, czy po myciu samochodu w myjniach bezdotykowych na szybach macie takie małe kropki. Wygląda to tak jakby maleńkie ziarenko piasku uderzyło z dużą siłą w szybę. Ja zauważyłem to dopiero na swoim drugim samochodzie, gdyż w starym były mocno porysowane szyby i nie rzucało się to w oczy. Czy możliwe, że to woda z proszkiem robi takie szkody? Lancę trzymam zawsze ok 20-30cm o auta.
ojciecmajster
Nowicjusz

Miejscowość: Jelenia Góra

31 Mar 2011, 19:57

W moim samochodzie też się tak dzieje, myślę że powodem jest to iż jak dajesz ostatni etap czyli polerowanie to spłukujesz też szyby w tym etapie. Radzę ci jak będziesz kończył myć auto to nie poleruj szyb tylko samom karoserię.
mihau179
Nowicjusz

Miejscowość: Kęty

01 Kwi 2011, 08:15

Jak jakiś latający drób narobi na szybę to nieraz nawet i przykładam lance kilka cm od szyby i nigdy nie zauważyłem kropek. Może mają słabe filtry albo już pora na wymianę i idzie jakiś brud z wodą.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

02 Kwi 2011, 18:40

Są wady i zalety myjni samochodowych. Choć ja ogólnie preferuje własne mycie.
Ostatnio edytowany przez atis700, 03 Kwi 2011, 08:17, edytowano w sumie 1 raz
atis700

28 Cze 2011, 11:34

ostatnio trafiłem na coś ciekawego w temacie mycia auta, mianowicie myjnia parowa. Co więcej można już zamówić taką usługę - koleś przyjeżdża do Ciebie pod dom, blok czy na parking pod firmą w której pracujesz i czyści Twoje auto. Nie pozostawia po sobie zabrudzeń ponieważ cała para wyparuje:) nigdy nie miałem tak dobrze umytego auta jak po parze:) co więcej w środku za free koleś wyprał jedno siedzenie żeby pokazać co to cudo potrafi i jestem w szoku... a co najważniejsze, dzięki temu że była to myjnia parowa siedzenie było suche już po kilku minutach:)
kriss12345
Nowicjusz

02 Lip 2011, 20:09

100 zł od elementu? Za element liczy się przednie siedzenia, tylne siedzenia, podłogę, sufit i pary boczków na drzwiach.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jedziesz na majówkę? Umyj auto!
    Utrzymanie w czystości szyb i świateł to obowiązek każdego kierowcy, ponieważ widoczność ma wpływ na bezpieczeństwo jazdy. Zapowiadana na majówkę zmienna pogoda powinna zmobilizować prowadzących auta do skontrolowania ...
    II edycja programu edukacyjnego dla dzieci "Drogowe ABC"
    Z początkiem marca w przedszkolach w całej Polsce rozpoczęła się II edycja programu edukacyjnego "Drogowe ABC", organizowanego przez firmę Circle K Polska oraz Polski Czerwony Krzyż. Celem inicjatywy, która dotrze ...

19 Sie 2011, 08:23

hehe najlepiej by było jakby się auto nie brudziło, tak czy inaczej powiem wam że wosk naprawdę dużo daje jeśli chodzi o zachowanie czystości auta.
Napisz do mnie jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o samochodach Volvo.
faldurf
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warsaw

01 Wrz 2011, 09:03

Ja nie zauważyłem nic takiego,żadnych kropek przy szybach. Wosk to świetna sprawa,podobnie jak myjnia bezdotykowa.
Dabtuner
Aktywny

02 Wrz 2011, 08:54

może zmień myjnie :)

ja też preferuje myjnie bezdotykowe na ogół, bo szybko można przelecieć auto i w drogę,
oczywiście czasami dla przyjemności samemu się rekreacyjnie umyje autko :)
walkomazda
Początkujący

Miejscowość: Warszawa
Auto: Mazda 3, Opel Astra G