Myjka bezdotykowa

23 Mar 2011, 20:01

Witam,
zwróćcie uwagę, czy po myciu samochodu w myjniach bezdotykowych na szybach macie takie małe kropki. Wygląda to tak jakby maleńkie ziarenko piasku uderzyło z dużą siłą w szybę. Ja zauważyłem to dopiero na swoim drugim samochodzie, gdyż w starym były mocno porysowane szyby i nie rzucało się to w oczy. Czy możliwe, że to woda z proszkiem robi takie szkody? Lancę trzymam zawsze ok 20-30cm o auta.
ojciecmajster
Nowicjusz

Miejscowość: Jelenia Góra

31 Mar 2011, 20:57

W moim samochodzie też się tak dzieje, myślę że powodem jest to iż jak dajesz ostatni etap czyli polerowanie to spłukujesz też szyby w tym etapie. Radzę ci jak będziesz kończył myć auto to nie poleruj szyb tylko samom karoserię.
mihau179
Nowicjusz

Miejscowość: Kęty

01 Kwi 2011, 09:15

Jak jakiś latający drób narobi na szybę to nieraz nawet i przykładam lance kilka cm od szyby i nigdy nie zauważyłem kropek. Może mają słabe filtry albo już pora na wymianę i idzie jakiś brud z wodą.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

02 Kwi 2011, 19:40

Są wady i zalety myjni samochodowych. Choć ja ogólnie preferuje własne mycie.
Ostatnio edytowany przez atis700, 03 Kwi 2011, 09:17, edytowano w sumie 1 raz
atis700

28 Cze 2011, 12:34

ostatnio trafiłem na coś ciekawego w temacie mycia auta, mianowicie myjnia parowa. Co więcej można już zamówić taką usługę - koleś przyjeżdża do Ciebie pod dom, blok czy na parking pod firmą w której pracujesz i czyści Twoje auto. Nie pozostawia po sobie zabrudzeń ponieważ cała para wyparuje:) nigdy nie miałem tak dobrze umytego auta jak po parze:) co więcej w środku za free koleś wyprał jedno siedzenie żeby pokazać co to cudo potrafi i jestem w szoku... a co najważniejsze, dzięki temu że była to myjnia parowa siedzenie było suche już po kilku minutach:)
kriss12345
Nowicjusz

02 Lip 2011, 21:09

100 zł od elementu? Za element liczy się przednie siedzenia, tylne siedzenia, podłogę, sufit i pary boczków na drzwiach.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Powrót do przyszłości - Audi museum mobile
    Trzynaście pojazdów studyjnych i prototypów oraz trzy motocykle wyznaczające historię AUDI AG, znalazło się na nowej wystawie w Audi museum mobile w Ingolstadt. Zgodnie z tytułem wystawy "Powrót do przyszłości", ...

19 Sie 2011, 09:23

hehe najlepiej by było jakby się auto nie brudziło, tak czy inaczej powiem wam że wosk naprawdę dużo daje jeśli chodzi o zachowanie czystości auta.
Napisz do mnie jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o samochodach Volvo.
faldurf
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warsaw

01 Wrz 2011, 10:03

Ja nie zauważyłem nic takiego,żadnych kropek przy szybach. Wosk to świetna sprawa,podobnie jak myjnia bezdotykowa.
Dabtuner
Aktywny

02 Wrz 2011, 09:54

może zmień myjnie :)

ja też preferuje myjnie bezdotykowe na ogół, bo szybko można przelecieć auto i w drogę,
oczywiście czasami dla przyjemności samemu się rekreacyjnie umyje autko :)
walkomazda
Początkujący

Miejscowość: Warszawa
Auto: Mazda 3, Opel Astra G