Witam,
zwróćcie uwagę, czy po myciu samochodu w myjniach bezdotykowych na szybach macie takie małe kropki. Wygląda to tak jakby maleńkie ziarenko piasku uderzyło z dużą siłą w szybę. Ja zauważyłem to dopiero na swoim drugim samochodzie, gdyż w starym były mocno porysowane szyby i nie rzucało się to w oczy. Czy możliwe, że to woda z proszkiem robi takie szkody? Lancę trzymam zawsze ok 20-30cm o auta.
W moim samochodzie też się tak dzieje, myślę że powodem jest to iż jak dajesz ostatni etap czyli polerowanie to spłukujesz też szyby w tym etapie. Radzę ci jak będziesz kończył myć auto to nie poleruj szyb tylko samom karoserię.
Jak jakiś latający drób narobi na szybę to nieraz nawet i przykładam lance kilka cm od szyby i nigdy nie zauważyłem kropek. Może mają słabe filtry albo już pora na wymianę i idzie jakiś brud z wodą.
ostatnio trafiłem na coś ciekawego w temacie mycia auta, mianowicie myjnia parowa. Co więcej można już zamówić taką usługę - koleś przyjeżdża do Ciebie pod dom, blok czy na parking pod firmą w której pracujesz i czyści Twoje auto. Nie pozostawia po sobie zabrudzeń ponieważ cała para wyparuje:) nigdy nie miałem tak dobrze umytego auta jak po parze:) co więcej w środku za free koleś wyprał jedno siedzenie żeby pokazać co to cudo potrafi i jestem w szoku... a co najważniejsze, dzięki temu że była to myjnia parowa siedzenie było suche już po kilku minutach:)
Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego? Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
Jak dobre opony ciężarowe wpływają na biznes? Opony stosowane w transporcie drogowym stanowi do 5 proc. wydatków firmy, ale ma wpływ na 40 proc. wszystkich kosztów operacyjnych. Od jego jakości przy zakupie, fachowego serwisu przy montażu oraz i potem prawidłowej ...
ja też preferuje myjnie bezdotykowe na ogół, bo szybko można przelecieć auto i w drogę, oczywiście czasami dla przyjemności samemu się rekreacyjnie umyje autko
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.