REKLAMA
Witam Serdecznie, nie znalazłem nigdzie odpowiedzi na moje pytania więc postanowiłem napisać na forum. Otóż:
Jestem właścicielem motocyklu MZ ETZ 250 posiadam do niego dowód rejestracyjny i tabliczkę rejestracyjną, lecz niestety zgubiłem Tabliczkę znamionową podczas malowania, ale zakupiłem nową na Allegro i wybiłem takie sama numery (co prawda różni się ona od oryginału, zwłaszcza wielkością liczb)
Przegląd techniczny był do dnia 27 kwietnia 2010 (o ubezpieczeniu nic mi nie wiadomo gdyż nie mam żadnego dokumentu ani nic)
Zapodziała się też umowa kupna-sprzedaży (pytanie czy można sobie spisać taką "fikcyjną" tzn. czy można zmyślić sobie numer dowodu itp. aby tylko była)
Pytanie czy da się zrobić taki "wałek" i jak najłatwiej zarejestrować ten motor?
Czy Trzeba będzie zapłacić zaległe ubezpieczenia lub czy są tego jakieś konsekwencje?
Ile wynosi ubezpieczenie (najtańsze) za pojemność 250ccm 21KM 1983r
Jestem osobą pełnoletnią, posiadam Prawo jazdy kat.B od około 3 miesięcy, oraz posiadam własny samochód osobowy zarejestrowany na siebie około miesiąca
Kolejne pytanie jakie konsekwencje grożą mi za jazdę na motorze bez prawa jazdy kat. A? mogą mi za to wstrzymać prawo jazdy kat. B? bo na pewno wiem że jest 500zł mandatu i coś słyszałem że wstrzymują prawko ale nie wiem jak to dokładnie wygląda więc proszę o pomoc.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.