REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Jak chcesz pod LPG to raczej Accorda odpuść chyba że założysz instalacje z dotryskiem benzyny.hoderi145 napisał(a):Rozważam zakup Mazdy 6 II lub Accorda VII/VIII
Ciężko będzie w tej cenie. Już lepiej nastawić się na jakiś zadbany z poprzedniej wersji. Nawet wydać trochę mniej ale kupić coś co naprawdę będzie fajnie utrzymane.hoderi145 napisał(a):Czy ten budżet pozwala też rozglądać się za Accrodem VIII gen, albo to za mało żeby trafić na jakiś w miarę zadbany egzemplarz?
Ja tu polecam Avensisa 1.8 po 2006 roku jak dobrze poszukasz znajdziesz takiego bez rdzy i w całkiem niezłym stanie. Można do niego pokusić się o LPG.hoderi145 napisał(a):Może macie jakieś swoje typy na inny samochód w segmencie D, który będzie względnie tani w utrzymaniu?
Faktycznie przy takich przebiegach nie ma co się pchać w taki silnik.hoderi145 napisał(a):Diesiel odpada bo robię rocznie jakieś 15 tys, głównie trasa do pracy to 15km w jedną stronę (połowa miasto, połowa droga krajowa).
Moim zdaniem jest najbardziej praktyczne w Twoim przypadku. Jednak w tym modelu Avensisa jest szansa na kupienie tzw. liftbacka który tu się lepiej sprawdzi niż sedan.hoderi145 napisał(a):Segment C mnie nie interesuje bo mam dużego psa i dziecko w drodze, więc więcej miejsca i duży bagażnik mi się przyda, a kombi mi się nie podoba