Na co wymienić Lagunę 3 2.0T GT Kombi? używane/nowe

19 Mar 2021, 23:45

Witam,
4 lata temu, m.in. dzięki radom na tym forum kupiłem Lagunę i jestem bardzo zadowolony, no ale czas na coś nowego :)
Budżet na nowe 160k, na używane ok. 55k
Używane nie mam pojęcia czego szukać, musiałbym chyba wejść w markę premium, a boję się dużo wyższych kosztów utrzymania - tutaj liczę na sugestię na co w ogóle patrzeć.
Nowe zastanawiam się między Focusem ST 2.3 M6 280KM a Octavią RS 2.0 DSG/M6 245KM.

Szukam czegoś podobnego do Laguny - dynamiczne, "sportowe" Kombi, najlepiej w benzynie, nie musi być więcej miejsca w środku, większy bagażnik na +, mocniejszy silnik też na +, ale wystarczy, że nie będzie słabszy. Jeżeli używany to ewentualna możliwość zamontowania LPG też na +
Lan
Nowicjusz

Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Laguna 3 GT
Silnik: 2.0T 204KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

20 Mar 2021, 01:56

Ja bym pomyślał mocno nad Golfem VII "R" Variant nawet rocznym zamiast Octavii FWD 245 koni, bo Golf ma 4x4 i 310 koni.. albo jak Skoda to może bardziej Superb III 2,0/272 4x4 ?
Pamiętaj że Laguna była innej klasy niż Focus czy Octavia - bo to jednak kompakty.
demirbiras
Zaawansowany

Prawo jazdy: 14 08 2009
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Astra H
Silnik: 1,8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy Honda Accord to dobra inwestycja?
    Decyzja o zakupie nowego auta dla wielu osób jest prawdziwą męczarnią. Bardzo duża oferta, bardzo dużo danych liczbowych, mnóstwo informacji. Jednak przyjrzyjmy się na przykładzie jednego z modeli Hondy jakie ...