REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
hoderi145 napisał(a):Genialny rozstrzał Na tej liście są kompakty, auta sportowe, duże limuzyny, mieszczuchy. Sprecyzuj bardziej na czym Ci zależy.
Polecam Bravo/focusa/ceeda/i30/leona/astre G/S40 II/A3
Szukaj benzyn wolnossących (bez turbo). Ewentualnie Bravo może być z turbo bo to dobry silnik, tylko łączony w tym wypadku z kiepską skrzynią biegów - Ale to jednorazowa naprawa.
mike napisał(a):Najpierw trochę ostudź emocje, bo typy ewidentnie podszyte hormonami i "co znajomi powiedzą" szczerze mówiąc, na totalnie pierwszą furę (zakładam, że oprócz 30h w nauce jazdy i tej 1h w egzaminacyjnym, zbytnio nie jeździłeś), poszukałbym czegoś jak najbliżej miejsca zamieszkania i za przysłowiowe 2k, aby nabrać trochę ogłady z czyś, co jest czysto, hmmm... mechaniczne i pozbawione wspomagaczy to znacząco ułatwi Ci karierę kierowcy w przyszłości, bo jak pojedziesz złomkiem, to pojedziesz wszystkim.
diho napisał(a):Nie no aż tak dużego auta nie potrzebuję. Jakiś mniejszy sedan maksymalnie. Więc co Mazda, Accord, Mondeo odpadają?
mike napisał(a):To, o czym pisałem, to kwestia doświadczenia. Też kiedyś byłem świeżo po zdaniu PJ i też planowałem kupić sobie fajne auto za X kasy, a wyszło zupełnie inaczej, co, wg mnie, wyszło mi tylko na dobre. Zakładając na forum wątek z pytaniem musisz się liczyć z tym, że będziesz otrzymywać różne porady, a przecież nie każę ci kupować biletu miesięcznego na PKS...
Inna sprawa, że i tak ciężko jest ci coś doradzić, bo mieszasz co najmniej 4 różne segmenty aut, więc twój rage nie ułatwia spawy.
malmon3 napisał(a):Ja polecę w takim razie skode octavia 1.9 tdi, skoro piszesz, że będzie w trasy. Wygodny samochód, moc jak na pierwszy samochód ok. Najważniejsze jest aby kupić coś zadbanego a nie żadnego "strupa".
Barol napisał(a):Skąd jesteś to coś się poszuka.