Na co zwrócić uwagę przy odbiorze instalacji?

10 Lip 2007, 13:45

Witam,
Jestem tu nowy, jeśli było to proszę o skierowanie do odpowiedniego tematu, szukałem ale nie znalazłem.
Pytanie brzmi:

Zakładam STAG300, na co zwrócić uwagę przy odbiorze instalacji i podczas próbnej jazdy z pracownikiem?

Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich gazowników
rico
Nowicjusz

10 Lip 2007, 15:30

:roll: Pracownicy zwykle nie lubią nazbyt gadatliwych klientów, ale na pewno możesz zwrócić SWOJĄ uwagę na: równomierność wolnych obrotów - nie powinny falować; mogą w minimalnym zakresie, jeśli sonda lambda nie jest "pierwszej młodości"; na to, czy silnik nie gaśnie przy skręcaniu po kątem 90st na wciśniętym sprzęgle po redukcji, ale przed puszczeniem z powrotem sprzęgła; na to, czy silnik nie gaśnie przy dojeżdżaniu np do świateł, gdzie ja dohamowuję i na samym końcu wciskam sprzęgło hamując do zera; zdarza się, że występuje zjawisko "zdmuchnięcia" silnika - zależy od miejsca poboru powietrza do filtra. No i oczywiście na dynamikę, która nie powinna odbiegać od tej, która jest na benzynie - nawet w przypadku instalacji II-giej generacji z komputerem sterowania gazem i emulatorem sondy lambda. :wink:
... miłujcie swoich nieprzyjaciół...
czerepach
Aktywny

Miejscowość: Mosina
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Auto Moto Show - Skaryszew 2012 / relacja
    W niedzielę 03 czerwca byliśmy świadkami niesamowicie gorącego i pełnego wysokiego ciśnienia dźwięku weekendu w Skaryszewie. Już od wczesnych godzin na terenie Hotelu Cyganeria zjeżdżali się będą Miłośnicy tuningu, car audio ...