Na co zwrócić uwagę przy zakupie?

28 Lut 2012, 15:53

Witam,
na samochodach się za bardzo nie znam, ale chciałbym jakiś kupić. Mam pewną ofertę na Seata Cordobę, jednak sprzedający jest typowym kombinatorem :) Znam go osobiście, razem pracujemy, więc nie wiem jaki będzie miał do mnie stosunek. Aż tak mu nie ufam żeby w ciemno kupić :)
O co powinienem go spytać? Moc silnika? Paliwo? Pojemność silnika? Powinniśmy jechać na jakąś stację diagnostyczną lub coś w tym stylu?
trist
Obserwowany

Prawo jazdy: 05 04 2011

28 Lut 2012, 18:31

Rok,przebieg,jaki rodzaj paliwa,wyposażenie,do kiedy przegląd i OC,co było robione przy aucie,co jest do zrobienia,historia auta.
No najlepiej sprawdzic auto na jakiejś stacji.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

27 Mar 2012, 12:40

Można napisać encyklopedię na co zwrócić uwagę. Podstawa. To co może cię zaboleć najmocniej. Legalne źródło, bez wad prawnych, samochód po dużym dzwonie, składak z kilku , bywają też takie , że rodzaj silnika nie zgadza się z dowodem rejestracyjnym, totalnie zajechany silnik i zardzewiała karoseria i reszta śladów eksploatacyjnych. :?
Marek99
Początkujący

27 Mar 2012, 13:45

Szczerze? Jeśli on wyczaił, że się kompletnie nie znasz na samochodach, a pewnie to zrobił, to i tak Cię orżnie. Jeśli chcesz kupić ten samochód, to pojedź z kimś kto się zna, ponieważ
Można napisać encyklopedię na co zwrócić uwagę.

Co z tego jak my Ci powiemy aby sprawdzić kierownicę, pedały, drążek zmiany biegów i inne szczegóły ja ki tak nie będziesz potrafił ich zastosować do danego przebiegu.
Rodney
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi z napędem hybrydowym - A6, A8 oraz Q5
    Audi wyznacza nowe standardy w technologii hybrydowej. Już w 1989 roku marka udowodniła swoje kompetencje w wykorzystaniu technologii hybrydowej dzięki projektowi technologicznemu - Audi duo. Pierwszy model produkcyjny - ...