Na codzień i w trasę do 20 - 30 tysięcy

22 Sie 2021, 23:06

Witam,

Szukam samochodu do około 20-30tyś.
Chciałbym aby samochód:
1. Był komfortowy w trasie i przy prędkościach 140-160km/h dało się przyjemnie podróżować.
2. Był w miarę żwawy, nie zależy mi na mega osiągach, ale żeby jakiś manewr wyprzedzania czy codzienna jazda nie stanowiła dla niego problemu.
3. Był jak najmniej awaryjny - i był tani ( średni) jeśli chodzi o koszty utrzymania.

Wiem, że komfort w trasie = większe koszty utrzymania, ale chciałbym znaleźć jakiś kompromis, który umożliwi przyjemną podróż w trasie, a jednocześnie nie zwali mnie z nóg jego koszt utrzymania.
Avior
Obserwowany

23 Sie 2021, 13:26

Ja tam tu widzę Hondę Civic UFO z silnikiem 1.8 VTEC i klasyczną skrzynią automatyczną :) Jak jeździsz w dwie osoby to warto popatrzeć na S-TYPE z nadwoziem trzydrzwiowym. Minusem jest zapinanie pasów bo trzeba do tyłu dosyć daleko po nie sięgać i mały skręt. I dla mnie to w sumie tyle bo reszta to raczej plusy.

Oczywiście warto poszukać i kupić sprawdzony egzemplarz.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

23 Sie 2021, 14:25

Ufo komfortowe w trasie?
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

24 Sie 2021, 09:14

Mam ufo od prawie 3lat.
Czekam na zmianę, to auto nie nadaje się w trasę. Nie nadaje się :)
Emanuel66
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: Honda Civic VIII

24 Sie 2021, 12:16

Golf VI 2,0 TDI 110 lub 140 koni (w razie potrzeby soft na 180 koni), fajne auto, dobrze wyciszone, często fajnie wyposażone i za te ok 25 tys to i salonówkę można znaleźć, jak się nie kupi wyjechanego to będzie służył a koszty tragicznie nie są.
demirbiras
Zaawansowany

Prawo jazdy: 14 08 2009
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Astra H
Silnik: 1,8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Sobota w terenie
    Jako ze ostatnio brak mi na wszystko czasu to gdy wczoraj zadzwonil kumpel spytac czy mam chwile zeby dzis rano wyskoczysc w teren nie zastanawialem sie ani chwili. Do tego jechalismy doslownie "za rog" zdjęcia w galerii ...