Na jakie auto sie zdecydować

03 Maj 2014, 19:16

Witam, zamierzam kupić swój pierwszy samochód w wakacje, natomiast mam problem nad wybore miedzy honda civic w sedanie lub bmw. Budzet stosunkowo niski ale musi wystarczyc- 3000. mam na oku takie samochody jak [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] lub [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł], te samochody najbardziej mi odpowiadaja tylko pytanie czy za taka cene nie dostaje złoma? Na ogloszeniach wszystko fajnie ale nie chce pozniej sie nie milo rozczarowac... Pytanie czy taki zakup bedzie dobry, na co uwazac itp, prosze o wszystkie rady. Ps. prosze mi nei pisac tekstow typu - kup se seicento albo tico na pierwsze auto, poniewaz zle bym sie czul w takich autach, a to ze bede kupowal pierwsze auto nei znaczy ze wczesniej nie jezdzilem autami bo jezdzilem i to sporo... To tyle, prosze o konkretne odpowiedzi, pozdrawiam :)
dodam jeszcze, że interesują mnie modele tylko z gazem, wiadomo bo taniej, z benzyna bym czesto nie pojezdzil hehe
kone
Nowicjusz

Auto: nie mam

04 Maj 2014, 09:15

Te auta co wkleiłeś to same padła od handlarzy którzy kupili je za pół darmo.
W tym budżecie kupisz ładną Astre I albo Lagune.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

04 Maj 2014, 13:20

Rozumiem, ale te auta mi się nie podobają, nie da rady znaleźć czegos w miare dobrego do 3000? Ewentualnie inna marka niz bmw lub honda ze sportowym potencjalem.
kone
Nowicjusz

04 Maj 2014, 14:03

A Opel Calibra Cię może zainteresuje.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

04 Maj 2014, 14:10

Megane coupe do poprawek byś ustrzelił.
[link do oferty na Olx wygasł]
lub Mazde 323F
[link do oferty na Olx wygasł]
ta akurat walona z tyłu i od młodego gniewnego.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

04 Maj 2014, 17:12

a przykładowo jak uciułam 5-6k to w tej cenie znajde jakąś fajną bete do lania i jechania, czy to jeszcze mało?
kone
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Załamanie pogody za kierownicą
    Z powodu zmiany klimatu może wzrastać częstotliwość występowania ekstremalnych zjawisk pogodowych. Gwałtowne burze, ulewy czy grad – takie warunki na drodze są zagrożeniem dla kierowcy i wiążą się z koniecznością sprawnego ...

04 Maj 2014, 17:42

Powiem Ci tak, możesz szukać za 3k e36 ale raczej będzie to 1.6 do poprawek.
Koniu
Forumowicz VIP

Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

05 Maj 2014, 02:02

tak patrzyłem na tego opla calibre, całkiem fajne autko godne uwagi, pytanie, lepiej szukać właśnie w tym modelu czy jednak jakieś bmw, i ile trzeba zaplacic jezeli sie szuka dobrego auta w obu tych przypadkach?
kone
Nowicjusz

05 Maj 2014, 04:29

calibry za darmo bym nie chcial, chyba ze interesuje cie jazda jak flinston. za 3k kupisz e36 1.6 do poprawek blacharskich, ewentualnie olejesz ten temat jesli ci jakies wypryski nie beda przeszkadzac, aby technicznie bylo w miare sprawne.. kupujac auto za 3k nawet bym w nie nie inwestowal wiecej niz zeby hamowalo i skrecalo, przeciez to prawie cena zlomowa ;) po roku na czesci albo zlom.. kumpel robi tak od lat, tyle ze kupuje syfy po 1,5-2k i nic w nie nie wklada. za 3k to rower, ewentualnie chinski skuter z marketu, ze sportowym potencjalem :mrgreen:.
dominik89
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Liverpool
Auto: bmw
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

05 Maj 2014, 07:10

Lepiej dozbierać i kupić E36 1.8/2.0.
Barol
Awatar użytkownika

05 Maj 2014, 10:23

Ile bedzie mnie kosztowala taka e36, ktora posluzy troche dluzej?
kone
Nowicjusz

05 Maj 2014, 10:26

Przedział 4-6 tys. to w miarę uczciwa cena za w miarę utrzymane e36 z 4 cylindrowcem pod maską.
Citron
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 14
Prawo jazdy: 02 03 2010
Auto: Lexus IS250 II
Silnik: 2.5 V6
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2006

05 Maj 2014, 12:11