Sonda532 napisał(a):a co możesz powiedzieć o tym polo? Fajne to autko czy raczej drogie w utrzymaniu?
Polo jest tanie w utrzymaniu o ile nie bedziesz brał pod uwagę spalania... a co do psucia sie to bidy nie ma chociaż kilka mankamentów było.
Napiszesz czemu się czepiam spalania? Ponieważ sporo jeździłem małym autami japońskimi i zetkniecie z polo3 było trochę wycieczka do muzeum i tak jak nie patrzyłem na wygląd deski rozdzielczej tak już to co jest pod maską denerwowało mnie...
Wiec kupujesz polo które pali jakieś 1,5l pb więcej niz np: Micra/starlet/colt auto masz za 5k., liczmy że zrobisz 15tyś.km.rocznie więc w ciagu 2lat połowę wartości tego auta tracisz na samym paliwie...
Pomyślisz sobie no to kupie polo 1,0 tu dopiero sie zdźwisz bo nie blokując ruchu spokojnie 8l pb spali Ci to autko.
Sonda532 napisał(a):Kolega nie wiem czy coś mu w tej astrze się zepsuło, ale podobno z tego co mówił jego spalanie w mieście sięga 11-12l
Nie wiem jak jeździ Twój kolega i nie znam stanu technicznego auta ale jeżeli astra mu pali takie ilosci paliwa to musi być już mocno zaniedbana albo kierowca d..a...
Ogólnie:
Polo jest o tyle fajny że jest ich dużo mozna przebierać i wybierać, niestety technicznie wersje 1,0/1,4/1,6 to wersje muzealne które może są i mało problematyczne ale na CPNku przy dystrybutorku można się zdenerwować.
Natomiast jak dorwiesz wersje 16V to niestety jest to tylko imitacja 16V znana z Golfa/Fabii która w mieście spalaniem może dorównać astrze kolegi
![Szczęśliwy :D]()