Na pełnej butli odcina dawkę gazu

24 Sty 2019, 20:48

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Witam mam problem z volvo s60 2.4 140 km. Jeżeli jest zatankowany więcej niż 25 % i przełącza się na gaz to odcina dawkę gazu, jak jadę i przełącze na gaz to przedysza auto na biegu podczas ruchu zapala się i zaczyna migac check engine i dawka gazu spowrotem jest podawana lecz podczas jazdy potrafi szarpać a na postoju z czasem gaśnie. Wówczas gdy jest jedną kropka na czujniku od gazu lub świeci na czerwono auto sprawuje się idealnie nie ma żadnego z nim problemu. Instalacja gazowa jest holenderska a butla była wymieniana jak miał go poprzedni właściciel butla 100 L.. Proszę o pomoc
Frvisto22
Obserwowany

08 Lut 2019, 14:20

Wygląda to tak jak by był problem z niestabilnym ciśnieniem które skacze. Przyczyn może być kilka ale wydaje mi się że tu może być np. brudny reduktor (zanieczyszczony olejem).
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

10 Lut 2019, 21:48

Instalacja holenderska, bardzo duży problem. Nie ma dużo fachowców którzy mają interfejsy do tych instalacji aby postawić diagnozę. Zazwyczaj kończy się wymianą instalacji na taką co są montowane w PL.
djkranc
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 6
Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: Skoda Fabia / Citroen C5
Silnik: 1.4 16v / 2.0 16v
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Wyprzedzanie na czas
    Wyprzedzanie, szczególnie, gdy jest związane ze zmianą pasa ruchu na pas o przeciwnym kierunku, jest niebezpiecznym manewrem. Jeśli dodamy do tego pośpiech i zimowe warunki pogodowe, to otrzymamy okoliczności, które ...