Na Usunięcie rdzy to wystarczy?

20 Kwi 2014, 19:30

Witam wiem że dużo jest wątków na temat usuwania rdzy ale chciałbym się zapytać o rade.
Mój dupowóz Astra F po zimie ma kilka plamek rdzy m.in błotnik, rogi drzwi, przy listwach na drzwiach, przy szybie tylniej na dachu.
Mam już plan będę to robił we własnym zakresie
1. zdarcie rdzy do gołej blachy
2. pomalowanie podkładem antykorozyjnym - i tu moje pytanie czy wystarczy hammerite antykorozyjny z cynkiem ? czy polecacie coś innego?
3. szpachla do wyrównania
4. podkład pod lakier - jaki polecacie ? nie mam zamiaru wydawać mega funduszy bo to typowy dupowóz i pozatym rdzawki są małe. Kolor Mojego auta to beżowy metalik więc powinienem kupić jasny podkład?
5. no i lakier właściwy (a to już ogarne u lakiernika) no i polerka.

no i pomiędzy poszczególnymi fazami wiem że potrzeba zeszlifować i odtłuścić elementy:)
fredixx
Nowicjusz

Miejscowość: 3miasto
Prawo jazdy: 05 12 2012
Auto: Opel Astra f 1,4 16v
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

02 Cze 2014, 00:26

Jest cała masa instruktażowych filmików na youtube jak samemu zrobić "remont blacharsko-lakierniczy"

W astrze I korozja i tak cię dopadnie, kwestia czasu... :?
KUPIĘ KAŻDE AUTO.
PomocDrogowa
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 14
Miejscowość: Kraków
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW 728i
Silnik: M30B28 184KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1984

07 Cze 2014, 00:26

Ja bym na auto Hammerita nie używał
marcpinio
Początkujący

Auto: mitsubishi carisma
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Lexus UX 250h E-Four - kompaktowy SUV
    UX to nowy kompaktowy SUV Lexusa, oferowany m.in. z napędem hybrydowym z silnikiem 2,0 l o łącznej mocy 184 KM. Auto powstało na platformie GA-C. Wersja 4x4 z elektrycznym układem E-Four zużywa według pomiaru WLTP od 5,8 ...