Nadkola Honda Civic VII sedan 02

12 Lip 2020, 22:27

Witam, mam problem z rdzą na tylnich nadkolach i mam pomysł żeby zeszlifować paski od nadkoli (bo tylko tam jest rdza), pomalować je podkładem i nakleić na to jakieś chromowane nakładki na nadkola odrazu z przodu jak i z tyłu i tu pojawia się problem nie moge znaleść nakładek do wersji civica VII sedan 02 jedyne jakie znalazłem to te do wersji w H/B i nie wiem czy będą pasowały ? Tak samo jest ze spojlerem praktycznie każdy jest do wersji H/B.
JanNiezbędny
Nowicjusz

Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Honda Civic VII
Silnik: 1.6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002
  • 13 Lip 2020, 11:43

Takim zabiegiem tylko przyspieszysz postęp korozji. Najlepiej to zeszlifuj zaaplikuj R-stop na to grubo farby antykorozyjnej typu unikor lub baranek, najtańszy i bezpieczny sposób ale zarazem najmniej estetyczny.
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

14 Lip 2020, 16:41

No i tak zrobie, masz racje a nawet jakbym złe nakładki kupił to pieniądze w błoto okleje taśmą na załamaniu bo rdza do niego nawet nie sięga i tak pomaluje żeby nie kłuło w oczy bardzo i będzie git.
    JanNiezbędny
    Nowicjusz

Przebieg/rok: 12tys. km
    Auto: Honda Civic VII
    Silnik: 1.6 110KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2002
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LFA - 7 ciekawych faktów
      Kultowy Lexus LFA, jedyny w swoim rodzaju supersamochód japońskiego producenta aut luksusowych, został wyprodukowany w limitowanej serii liczącej tylko 500 egzemplarzy. To niezwykle wyrafinowane od strony technicznej ...