Nadpęknięty pasek wieloklinowy

11 Gru 2017, 11:42

Witam. Sprawa wygląda tak iz wczoraj przy dolewaniu płynu od wycieraczek zauważyłem że pasek wielorowkowy jest lekko pekniety z zewnętrznej strony (jak na foto) zbrojenie paska jest całe. Problem polega na tym iż auta potrzebuje na codzien, a okazje żeby wymienić pasek będę miał dopiero za 2 tygodnie. Wiem, ze pytanie może głupie, ape jak myslicie wytrzyma jeszcze jakies max 800km? Pozdrawiam
luki041
Nowicjusz

Auto: focus II lift/bravo

11 Gru 2017, 12:21

Może wytrzymać kilka kilometrow jak i kilka tysięcy. Nie ma na to reguły. Chcesz miec spokoj to jedz do mechanika i Ci zrobi, duzo nie zapłacisz bo to kilka minut roboty
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

11 Gru 2017, 12:27

To tylko 4 minuty z odpowiednim kluczem w dłoni mając nowy pasek. mechanik raczej zbędny.
speedyrider
Początkujący

Zdjęcia: 5
Miejscowość: Łomianki
Prawo jazdy: 19 07 1985
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Taczka
Paliwo: Inne
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2017

11 Gru 2017, 13:05

Sęk w tym, że u rodziców mam kanał i u nich bede na święta, a pod blokiem tego nie zrobie ze wzgledu na ograniczoną ilosc miejsca- duży silnik w małej kaście i najlepsze dojście jest spod auta. Mechaników obd zwonilem i na już mi tego nikt bie zrobi a dojechać do pracy jakos muszę i jeszcze popoludniowe zmiany...
luki041
Nowicjusz

11 Gru 2017, 13:33

A jakie to auto i silnik?

Możesz kupić pasek wrzucić do bagażnika i dodatkowo odpowiednie klucze potrzebne do wymiany. Tak jeździć jak ci strzeli będziesz się wtedy martwił, jakieś tam ryzyko jest, ale może być tak jak pisze @Kao nie jesteś w stanie togo przewidzieć ile km wytrzyma.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

11 Gru 2017, 17:56

Auto to Alfa 147FL z silnikiem 1.9 jtd 16v 150km.
Dojście nie jest za fajne do wymiany paska ze względu na duży silnik w małej kaście więc nie chciałbym wymieniać na poboczu... Podzwonie jeszcze po mechanikach chociaż wolałbym to samemu to zrobic....
luki041
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

III runda NIGHT POWER 2013 GP w Łomży / relacja
    Kolejna impreza z cyklu NIGHT POWER 2013 Grand Prix za nami. Nawet deszcz nie zniechęcił fanów wysokooktanowej adrenaliny. Kiedy tylko ulica wyschła pierwsze auta stanęły na linii startu. 10 sierpnia na ulicy Spokojnej ...
    Bez kichania, kaszlu i łzawienia oczu w samochodzie
    Przez kilka chłodniejszych miesięcy w przewodach i zakamarkach układu klimatyzacji zdążyły zebrać się szkodliwe dla naszego organizmu zanieczyszczenia, grzyby i pleśnie. U wielu ludzi wywołują one takie nieprzyjemne reakcje ...