Nagle gaśnie bez powodu - Audi A4 B7 2.0 TDI BRD

04 Sty 2024, 09:39

Witam wszystkich
Mam problem ze swoim a4 B7 2.0 TDI BRD. Mianowicie kilka razy była już sytuacja że po odpaleniu po kilku sekundach samochód zgasł bez powodu i nie chciał zapalić /zapalił po długim kręceniu lub dopiero z plaka. Potem jest jakiś okres że chodzi dobrze i znowu. Dziś stało się to w trakcie jazdy, stracił moc wiec go zgasiłem i już nie chciał zapalić. Po długim kręceniu w końcu zapalił na dotyk.
Co to moze być ???
DPF OFF, EGR zaślepiony. Jakby cofalo/brakło mu paliwo ? Sam nie wiem. Góry dzięki
rudy8801
Nowicjusz

04 Sty 2024, 10:18

Ciężko zgadywać, trzeba przeprowadzić diagnostykę, może być pompa paliwa w baku (o ile występuje) może być regulator ciśnienia, może czujnik wału.... bez weryfikacji ani rusz.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

04 Sty 2024, 10:44

rudy8801 napisał(a):Mianowicie kilka razy była już sytuacja że po odpaleniu po kilku sekundach samochód zgasł bez powodu i nie chciał zapalić /zapalił po długim kręceniu lub dopiero z plaka
Silnik zimny czy ciepły czy tez nie ma to znaczenia?

Zerknij czy masz jakieś błędy w sterowniku.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

04 Sty 2024, 12:27

No na zimnym ale dziś jak jechałem i nagle stracił moc i po zgaszeniu nie chcial zapalić to już był nagrzany dlatego dziwne troche. Błędów żadnych nie pokazuje w Delphi
rudy8801
Nowicjusz

04 Sty 2024, 13:57

Musisz sprawdzić jakie jest cisnienie paliwa gdy nie odpala
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

04 Sty 2024, 15:11

No właśnie problem jest taki że zawsze mi się tak dzieje w trasie/ przy firmie, nigdy w domu/ blisko domu więc ciezko trafić xd. Tym bardziej zdaza się to średnio raz w tygodniu nie np codziennie
rudy8801
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota GR Supra
    Nowa Supra to nadal wygodne i dobrze wyposażone tylnonapędowe coupé z turbodoładowanym silnikiem R6 pod maską. W przypadku nowego modelu za napęd służy 340-konna jednostka 3.0 z turbiną twin-scroll. Taki zestaw wytwarza ...