REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Może tak być że nagrzewnica miała małą nieszczelność i przez to układ zapowietrzał się przez co były problemy z ogrzewaniem. Teraz uszczelniło się i jest ok.zwiroo napisał(a):Otóż ostatnio nie działał mi zbytnio nawiew cieply przy otwartym obiegu, a teraz nagle zaczal dzialac (moze uszczelnilo uszkodzenie gdy wlalem jakis czas temu uszczelniacz)
Jak układ nie będzie się zapowietrzał pomimo wycieku to nie powinno być problemu z ogrzewaniem.zwiroo napisał(a):Czy przy uszkodzonej nagrzewnicy (przeciekajacej) bedzie normalnie dzialac ogrzewanie ?
Pewnie jest tak jak piszesz. Płynu nie ubywa w zbiorniczku wyrównawczym?zwiroo napisał(a):Szyby parowac paruja co jest spowodowane tym (mam nadzieje) starym wyciekiem na wykladzine, a ze aura nie sprzyja to szybko nie wyschnie, lecz co jest dla mnie pocieszajace nie jest to parowanie takie tłuste jak to mialo miejsce wczesniej, że po przetarciu jeszcze gorsza widocznosc była
Naprawiłeś regulację tej klapki czy tylko ustawiłeś na maksa otwartą w pozycji na szybę i nie możesz jej regulować z panelu?zwiroo napisał(a):problem rozwiazalem wymieniając filtr kabiny. Poprostu pod nim jest klapa która się nie otwierała zrobiłem to ręcznie i pięknie dmucha
Kacper napisał(a):Naprawiłeś regulację tej klapki czy tylko ustawiłeś na maksa otwartą w pozycji na szybę i nie możesz jej regulować z panelu?
Kacper napisał(a):Rozumiem, że w tej chwili wszystko jest ok?
Sprawdzałeś czy jej silniczek działa być może w nim jest problem i jak byś wymienił to by wszystko wróciło do normy.zwiroo napisał(a):Poprostu moze przeskoczyla z miejsca w ktorym byc powinna ze ta ktora elektrycznie sie zamyka/otwiera nie ma styku wlasnie z ta ktora ruszylem, a pewnie za pomoca jej otwierala jedna drugą i zamykała.
Korek prawdopodobnie jest ciśnieniowy w zbiorniczku jeżeli nie ma korka przy chłodnicy i jeżeli nie działa prawidłowo to może tworzyć się za duże ciśnienie w układzie chłodzenia i wywalać wtedy część płynu na zewnątrz. Korek nie jest drogi więc może warto by go wymienić i sprawdzić czy problem ustąpi.zwiroo napisał(a):Ale takze zauwazylem ze jakos lepiej wszystko dziala i plyn nie ubywa tak jesli zakrece lekko korek do zbiorniczka, jesli zakrece na max to jakos jak by odparowywal
Kacper napisał(a):Sprawdzałeś czy jej silniczek działa być może w nim jest problem i jak byś wymienił to by wszystko wróciło do normy.
Kacper napisał(a):Korek prawdopodobnie jest ciśnieniowy
Prawdopodobnie jest sterowanie nią padnięte np. silniczek. Pamiętam że w w 407 potrafił pękać trzpień mocujący takie wahadło które odpowiadało za ciepłe zimne powietrze i tam trzeba było pół deski rozbierać żeby to wymienić ;/zwiroo napisał(a):Jak ona powinna być prawidłowo otwarta?
Możesz spróbować. Czy jak ona jest otwarta to działa ci zmiana na zimno - ciepło?zwiroo napisał(a):A jak bym poprostu ja wyciągnął czytałem że wielu ludzi taki robi bo lubia pasc.
Tak może być że przy niej jest takie jak by wahadło na końcu z zębatką i wystarczy że będą wyłamane dwa zęby to już nie będzie funkcjonowała poprawnie. Czasem jak nie widać dokładnie to ja np. próbuje zrobić zdjęcie telefonem wciskając go gdzieś dalej niż moja głowa. Często to pomagazwiroo napisał(a):Sprawa wygląda tak że chyba te zebatki są uszkodzone gdy włączam ob. zamkniety to lekko klapa się zamyka ale strzela i przeskakuje co powoduje nie domkniecie lub nie otwarcie.
Niekoniecznie, wystarczy że będziesz miał lekko wilgotne gumy pod nogami z przodu albo dywaniki i tak będzie się działo przy obiegu zamkniętym i nawet jak włączysz klimatyzację to trochę potrwa zanim odparują szyby.zwiroo napisał(a):Ale chyba nagrzewnica siedzi bo przy obiegu zamkniętym paruje strasznie