Najczęściej popełniane błędy podczas zakupu opon online

19 Sie 2023, 14:28

AndySL napisał(a):Regaly ma kazdy, pomieszczenie ktore jest szczelne, panuje w nim odpowiednia temperatura tego nie posiada juz kazdy.

Dobrze się czujesz ? :D :D :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

19 Sie 2023, 18:48

szybki napisał(a):Dobrze się czujesz ?

Sie nima wiedzy, siem puszcza takie texty ! :wink:

:sly:

.
AndySL
Początkujący

Zdjęcia: 3
Paliwo: Inne

19 Sie 2023, 19:07

AndySL napisał(a):Sie nima wiedzy, siem puszcza takie texty

A to spoko masz racje oponom od wulkanizatorów szkodzi jakość powietrza :ok:

Jak coś to podczas burzy bym gromnice zapalał tak jak nasze pra pra pra babki :ok:
szybki
Moderator - Tuning

19 Sie 2023, 19:53

Widzisz klania Ci sie umiejetnosc czytania ze zrozumieniem.

To, ze jestes moderatorem nie czyni z Ciebie alfy i omegi.

Zanim publicznie zaczniezs sie osmeiszac to proponuje sie dowiedziec jak to jest w hurtowniach z prawdziwego tergo slowa znaczeniu. To, ze moze takich w PL nietu, nieznaczy ze takich wogole niema.

JA tam przynajmniej z koniem nie zamierzam sie kopac, masz racje a ja mam spokoj, dziekuje za dyskusje.

buziaczki ! :mrgreen:

:wink:

.
AndySL
Początkujący

Zdjęcia: 3
Paliwo: Inne

19 Sie 2023, 20:32

AndySL napisał(a):To, ze jestes moderatorem nie czyni z Ciebie alfy i omegi.

Mam na tyle pokory żeby sobie mówić wiem że nic nie wiem i jak coś mi się nie zgadza to sprawdzam a nie upieram się przy swoim.

AndySL napisał(a):Zanim publicznie zaczniezs sie osmeiszac to proponuje sie dowiedziec jak to jest w hurtowniach z prawdziwego tergo slowa znaczeniu. To, ze moze takich w PL nietu, nieznaczy ze takich wogole niema.

Tak dużo wiesz a nie wpadłeś na pomysł że burza nie była przypadkiem ?

To Ci coś opowiem:

Jest kilka zasad które trzeba spełnić przy dłuższym przetrzymywaniu opon.

- temperatura -5 do 30
- brak urządzeń elektrycznych, wyladowań iskrzenia bo chodzi (ten pieru :mrgreen: n)
- zaciemnienie i wentylacja
- posadzka bez zabrudzeń chemicznych no i też bez chemikaliów w pobliżu.

Tak więc jak sobie to przeanalizujesz to te warunki spełnia każdy magazyn piwnica itd.
Do tego są to parametry z dawnych lat produkcji opon gdzie podstawą był kauczuk który obecnie jest zastępowany jakimß badziewiem.
Kolejny temat to ile czasu musi leżec opona żeby się popsuć bez tych warunków?

A no tego nikt Ci nie powie ale podobno 3-5lat do 3 lat wystarczy odpowiedni stojak i podstawy magazynowe dach, dach ściany wentylacja.

To tyle w temacie :D
szybki
Moderator - Tuning

19 Sie 2023, 22:32

AndySL napisał(a): U gumiarza rzucisz okiem i wiesz na czym stoisz.
Dajcie sobie spokoj. Regały , temperatury a i moze wilgotnosc powietrza w magazynie :mrgreen: Gumiarz jest od naprawy dziury i od wymiany opon . Jesli sprzedaje opony to tylko to co najczesciej schodzi. Zazwyczaj u niego oponk sa na zamowienie. Takie sa realia . Powierzchnie magazynowe kosztują . Tzw. Gumiarz nie jest hurtownia. Byc moze ma pare sztuk i moze je przechowac gdziekolwiek . Nawet w tapczanie :mrgreen: A hurtownia jak przechowuje ? https://www.google.com/search?q=hurtown ... 07wD4Cm6JM To tak dla publiki a jak jest w rzeczywistosci ? Był tam ktokolwiek ? Widział ktos na wlasne galy ? A piszesz kolego
AndySL napisał(a):Sie nima wiedzy, siem puszcza takie texty ! :wink:
Czyli wiesz tak naprawde , byles , widziales ? Możesz się w piers uderzyc ze wiesz co piszesz ? A moze Ty z branzy oponiarskiej i zagniesz nas w kazdym temacie opon .....
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Concept serii 1 tii 2007
    Studium stylistyczne skupione wyłącznie na wyścigach motorowych. Samochód zbudowany w oparciu o BMW serii 1 Coupé wpisuje się w tradycję tworzenia kompaktowych, lekkich i sportowych aut coupé produkcji ...

19 Sie 2023, 23:26

bonifacy napisał(a):To tak dla publiki a jak jest w rzeczywistosci ?

To co wkleiłeś jest zwykłym magazynem, nie ma tam nic nadzwyczajnego jak Andy stara się nam przekazać i jakoby przez brak takiego magazynu zwykły wulkanizator miałby nam coś popsuć przy oponach.
szybki
Moderator - Tuning