Najekonomiczniejsze autko

05 Kwi 2010, 14:17

No cóż, jeśli chodzi o tico to autko bardzo ekonomiczne. W gazie może spalic nawet i 4 litry. Ale to jednym słowem pudełko po sardynkach :) Ja bym się nim bał po mieście jezdzic, a co dopiero w trasie... Kuzyn miał tico i coś tam kiedyś nawaliło i na popych go chłopaki brali, no i blachy tak cienkie że aż się z tyłu na klapie powgniatały... :/ OD SAMEGO PCHANIA GO!!! Poza tym sprzęgło strasznie krótkie, ale poprostu trzeba się do niego przyzwyczaic.

Aha, no i najważniejsze - Jak masz ponad 180cm wzrostu to współczuje, autko raczej dla małych i niskich osóbek. Ja tam w ogóle nie miałem miejsca, bardzo ciasno i mało miejsca.

Podsumowując:
Pod względem spalania autko super, ale pod każdym innym to raczej nie polecam
banan_91
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Włocławek

05 Kwi 2010, 14:48

Tico w gazie 4litry,sorry ale według mnie nierealne,jestem w stanie uwierzyć na benie ale na gazie w życiu.Piszesz że bałbyś sie nim po mieście jezdzic a w innym Twoim temacie zastanawiałeś sie nad nim własnie :smile: no i widzicie tutaj macie przykład jaka jest blacha w Tico,zresztą kumpel ostatnio mi opowiadał że z innym kumplem od niego z bloku rozbierali własnie Tico i wzieli maske i lekko ją z buta to sie poskładała więc blacha w Tico jest tragiczna,powiem szczerze że w maluchu jest nie co lepsza ale pewnie za chwile zlecą sie znawcy i powiedzą ze jest taka sama,g..wno prawda bo miałem malucha,czasami robiłem z nim co chciałem i blacha sie tak nie zaginała jak w Tico.No i owszem Tico pod względem spalanie jest rewelacyjne ale reszta zostawia wiele do życzenia.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

05 Kwi 2010, 15:27

taaa i pojedźcie nim na przykład do Norwegi czy Szwecji :mrgreen: :mrgreen: co do bezsensu kupowania małego auta się z wami zgodzę, co do tego czy ON czy LPG to już zależy czy kolega jest w stanie udźwignąć odrobinę wyższe spalanie ON (do starych diesli można lać BIO cena 3,40)

jak ogólnie nie jestem zwolennikiem diesla, to w tym wypadku niestety najlepsze wyjście
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

05 Kwi 2010, 19:54

Barolu, masz racje. Zastanawiałem się nad kupnem tica, ale tylko prez chwile, no i dośc szybko zrezygnowałem z tego pomysłu z powodów które wymieniłem wyżej :)
banan_91
Nowicjusz
Awatar użytkownika

05 Kwi 2010, 20:55

No ja mam kolejny argument który przemawia na nie korzysc Tica i znowu jest to blacha,dzisiaj kuzynka opowiadała mi jak to ostatnio Ticem jeżdziła i sama widziała jaka tam jest blacha bo drzwi były cienkie :smile:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

05 Kwi 2010, 20:59

No ja z tej okazji że chciałem se kupic tico i miałem nim już kilka jazd próbnych no to również nie polecam. Nie tylko ze względu na fatalne blachy, ale także brak miejsca na cokolwiek (ledwo się mieściłem) No i strasznie krótkie sprzęgiełko...
banan_91
Nowicjusz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Sprzedaż opon w 2019 roku
    Według Polskiego Związku Przemysłu Oponiarskiego, na podstawie danych Europejskiego Stowarzyszenia Producentów Opon i Gumy, w 2019 roku producenci i importerzy opon w Polsce odnotowali wzrost sprzedaży w segmencie ...