Najlepiej 4x4

16 Paź 2013, 20:18

Witam Forumowiczow:)
Od dawna sledze ten portal i wiele pozytecznych rzeczy sie dowiedzialem jednak nadal mam maly dylemat i prosze o opinie.
Chcialbym teraz kupic auto z ikra. Intensywnie rozwazam audi S4 2,7 lub S6 C5 manual. Do tego rozmyslam nad BMW E46 4x4 3.0 benzyna lub diesel, jaguar x-type 3,0 ewentualnie audi B6 3,0 lub Golf IV 2,8. I teraz tak. Jesli kupie audi bede ja robil na jakies 350-400 ps i bedie to auto rozrywkowe a bede dalej kulal sie taczka :) Ale jesli kupie inne z tych aut to bede je gazowal i bedzie autem do codziennego uzytu. Wiedze oczyma wyobrazni jak niektorym Forumowicza cisnienie teraz skoczylo na slowa LPG ale tak planuje :) Z LPG jestem obyty i nie boje sie tego ale do rzeczy. Szukam samochodu nie rzucajacego sie w oczy w kwocie do 20 tys.(podana kwota jest tylko na zakup samochodu i moze ewentualnie wzrosnac przy okazjach o 10 tys.) najlepiej 4x4 choc jesli ktos ma cos sensownego innego to chetnie rozwaze, spalanie do zaakceptowania bez lpg to 16-17 w miescie potem LPG.Diesel malo awaryjny bardzo mile widziny. Bardzo chetnie wysluchalbym opini posiadaczy w/w aut, Ich opinie itd. ale chetnie poslucham innych propozycji.
Pozdrawiam:)
Kaisers
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 1976
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Megane II, Grandczeroke
Silnik: 1,4 98ps i 5,2 215
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

16 Paź 2013, 22:49

Wymieniłeś różne auta. S4 2.7 bit jest super bazą do dalszego dłubania, potrafi naprawdę dużo znieść w serii. S6 jest opasły, nic z nim nie zrobisz bez dużej ilości $$$ a osiągi dupy nie urywają.
Golf4 2,8 to tak właściwie przy s4 nie jedzie. Reszta niech się inni wypowiedzą.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

17 Paź 2013, 21:02

Myslalem tez nad audi TT i troche ja pomodzic. Spalanie w normie dopuszczalnej tylko brak stalego 4x4 a to teraz chcialbym miec w osobowym:) Mam inny problem bo auto bedzie rejstrowane w Niemczech i tutaj wyciecie kata nie wchodzi w rachube wiec mody czesciowo ograniczone a mocy brak:)
Kaisers
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 1976
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Megane II, Grandczeroke
Silnik: 1,4 98ps i 5,2 215
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co zrobić kiedy auto odmawia posłuszeństwa?
    Patrząc na samochód w pierwszym momencie zachwycamy się jego linią, doceniamy parametry silnika, cieszą nas wygodne fotele i niesamowity dźwięk wydobywający się z zestawu audio. Wszystkie te elementy wpływają na komfort ...