REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Myślę że ciężko będzie taki wynik uzyskać na autostradzie ale możecie spróbować pojechać tak jak pisze @MotoAlbercik i jak Wam się nie sprawdzi wrócicie tą krótsząZaKuMi23 napisał(a):jednak jedziemy cały czas prosto i w miarę stałą prędkością i tu myślę że ok 7 l wyjdzie
Tyle samo bym liczył na autostradzie chyba że masz lekką nogę i bedziesz jechał ekonomicznie.ZaKuMi23 napisał(a):licząc standardową trasę (przez Piłę) liczę spalanie w BMW na poziomie 9 litrów bo tam jest dużo ograniczeń, wiosek po drodze
Skoro tak zakładasz to trzymam kciukiZaKuMi23 napisał(a):Jadę na wakacje a nie na rajd więc będę się starał jechać oszczędnie i rozważnie. Jadąc z Gniezna do Poznania S5 starałem się trzymać ok 6 l na ekonomizerze i przez 3/4 drogi mi się to udało
Ok, daj potem znać jak wyjdzie i czy trasa którą wybraliście jest godna polecenia.ZaKuMi23 napisał(a):Przed wyjazdem wyzeruję licznik i spalanie i zobaczę w połowie drogi ile udało mi się wyciągnąć.
Ja akurat tamtędy nie jechałem ale w zeszłym roku jechałem z Warszawy do Sopotu autostradą (A2 później A1) i wyjechałem o 2 w nocy (sobota) tak żeby być na spokojnie około 7 na miejscu. Jak się okazało jechało sporo samochodów i na bramkach wjazdowych na A1 stałem ok. 20 min. a na wyjazdowych już ponad pół godzinyZaKuMi23 napisał(a):Wyruszyć chcemy ok 4 w nocy więc nie spodziewam się tłoku chyba że się mylę bo dawno autostradą nie jechałem o tej porze.
Takie remonty powinno robić poza sezonem wakacyjnym. U Nas niestety to norma jak się zaczynają wakacje to i remonty. W dużych miastach rozumiem ale na takiej trasie mija się to z celem bo poza sezonem na pewno nie było by tam korków więc nie utrudniały by takie działania poruszania się po drogach.ZaKuMi23 napisał(a):roboty drogowe koło Pobierowa (ruch wahadłowy w środku sezonu to kompletny debilizm nie wiem kto za to odpowiada)