Najlepszy SUV na rynku

Najlepszy SUV na rynku

AUDI Q7
38
28%
BMW X5
9
7%
HYUNDAI Santa Fe
4
3%
JEEP Grand Cherokee
12
9%
KIA Sorento
4
3%
MERCEDES GL
9
7%
PORSCHE Cayenne
16
12%
VOLVO XC90
13
9%
VW Tuareg
10
7%
INNY (napiszcie post jaki)
22
16%
Razem głosów : 137

02 Sty 2007, 19:01

SORY ALE MNIE RACZEJ NIE ZROZYMIAŁES.
NIE CHODZIŁO MI O WJAZDY W GÓRY PO OGROMNYCH KAMIENIACH ALBO TOBIENIU AUT W WODZIE
TYLKO CHODZIŁO MI O WIEJSKIE GROGI ŻEBY MOŻNA BYŁO TAM POSZALEĆ I CZASEM ZJECHAĆ Z TRASY I CHODZIŁO MI JESZCZE O PODJAZDY POD GÓRKE
ppoollaarr
Początkujący

Miejscowość: poznań

02 Sty 2007, 22:53

ppoollaarr napisał(a):TE SUV-Y W WIĘKRZOŚCI SĄ PRZEZNACZONE DO TERENU, ALE I TAK ŻADKO SĄ ONE WIDYWANE NA WIEJSKICH DROGACH :(

Korzystaj czasem ze słownik a ortograficznego, bo u Ciebie to na porządku dziennym są błędy. A ta wypowiedz naprawde jest przejmująca. Zaczynam sie zastanawiac co ty tu jeszcze robisz :shock:
Pozdrawiam,
Hammond
Hammond
Początkujący
Awatar użytkownika

03 Sty 2007, 08:47

ppoollaarr napisał(a):MOŻE MASZ RACJE TO JAKI WEDŁÓG CIEBIE JEST NAJLEPSZY SAMOCHÓD W TEREN??

Po raz 100-tysięczny powtarzam: NIE MA NAJLEPSZEGO AUTA W TEREN!

Do każdego typu terenu potrzebne są pewne, specyficzne cechy pojazdu, którym chcemy się tam wybrać. I nie ma auta uniwersalnego! To samo auto może sobie świetnie radzić w trudnych górach (telewizory, ostr podjazdy i zjazdy...) a na terenach pustynnych (czy np w lasach iglastych, gdzie przeważa ziemia sypka, czy nawet piach) zakopie się w 7 sekund...

Ale to osobna bajka i raczej nie w tym topicu...

PS.: @ppoollaarr - nie krzycz, proszę, bo aż oczy bolą jak się czyta posty pisane wielkimi literami...
Pozdr
fourup
Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
Prawo jazdy: 08 01 1999
Auto: Mercedes S124 250D
Silnik: OM602
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1990

03 Sty 2007, 08:55

Hammond napisał(a):Korzystaj czasem ze słownika ortograficznego, bo u Ciebie to na porządku dziennym są błędy...

Bardzo trafna uwaga... :D Ppoollaarroowwii (tak to się chyba odmienia ;) ) i osobom z podobnymi problemami polecam Firefoxa - ma wbudowany moduł sprawdzania pisowni i sprawdza się (sam zacząłem z tego korzystać przy postowaniu, bo wstyd mi było, jak potem czytałem posta i w oczy mnie kłuły własne błędy (głównie literówki) - a teraz mam nad (raczej przed) sobą od razu zaznaczone, że coś jest "nie teges"...

Hammond napisał(a):(...) A ta wypowiedz naprawde jest przejmująca. Zaczynam sie zastanawiac co ty tu jeszcze robisz :shock:

Kiedyś był tutaj też jeden gość, który posługiwał się dość specyficznym tonem w swych postach... ale przestał pisywać... :roll:
Pozdr
fourup
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

03 Sty 2007, 09:16

Hammond napisał(a):Korzystaj czasem ze słownika ortograficznego, bo u Ciebie to na porządku dziennym są błędy. A ta wypowiedz naprawde jest przejmująca. Zaczynam sie zastanawiac co ty tu jeszcze robisz :shock:

Święte słowa.
Koledze ppoollaarroowwii przydałoby się chyba pranie.. mózgu. :wink:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

09 Sty 2007, 06:07

Witam!Na poczatku chce powiedziec ze bledem jest porownywanie wszystkich SUV z roznych segmentow.Np:Audi Q-7 ma sie tak do Suzuki Grant Vitary jak F-16 do czeskiej awionetki.Sa to dwa rozne swiaty.Posiadam Hyundaja Santa Fe 2007,3.3L V6,242 KM i uwazam ze jest on najlepszy w swojej klasie a nawet lepszy od paru aut z klasy wyzszej.Testowalem wiele SUV np:Subaru B9 Tribeca,Honda CR-V,Kia Sorento oczywiscie wszystkie nowe modele.Musze przyznac ze mialem ciezki wybor pomiedzy Subaru a Hyundajem ale wlasciwosci jezdne,wyciszenie,przyspieszenie,komfort,jakosc materialow oraz drapiezna sylwetka Santa Fe pomogly mi w wyborze.Pozdro.Kris 8)
krzysztofrud2
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pennsylwani

09 Sty 2007, 08:15

Ja miałem okazję być kierowcą "prasowym" przy pokazie Kia Sorento (jak wchodziły na rynek... Długo by opowiadać... :? Ale, to nie na forum temat...
Pozdr
fourup
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

10 Sty 2007, 00:53

Moim zdaniem nie mozna powiedziec jednoznacznie ktory z nich jest najlepszy...Mialem okazje jezdzic dwoma z wszystkich tu wipisanych mianowicie volvo xc90 oraz bmw x5 i szczerze auta bardzo podobne jesli chodzi o mozliwosci, wykonczenie, cene. Osobiscie wybral bym volvo i to naprawde byly by szczegoly, lubie szwedzka stylistyke i wykonczenie oraz szczerze mowiac jednak volvo to volvo klasa sama w sobie i naprawde duzy prestiz, ale nie wypowiem sie ktory z tych wszystkich tu wymienionych jest najlepszy...jednak wg liczy sie 4 : audi q7, merc ml, bmw x5 i volvo xc90 to tylko moje zdanie pozdrawiam
koni
Nowicjusz

30 Sty 2007, 19:03

ppppppooooooollllllaaaaaarrrrr czy jak ci tam, po pierwsze i najwazniejsze,SUV-y sa dla komfortu, a nie dla skakania z gorki na gorke, wyobrazasz sobie BMW X5 podjezdzajaca pod zablocona gore pod katem 70 stopni ??? albo przeskakujaca 2 metrowe górki, stary no, myśl trój-wymiarowo
maniokin2
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: tomaszów mazowiecki

30 Sty 2007, 19:05

ppppppooooolllllaaaaaarrrr oj pppppoooolllllaaaarrrrr
maniokin2
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: tomaszów mazowiecki

01 Lut 2007, 20:41

JA WYBRAŁEM AUDI q7 PONIEWAŻ TEN SAMOCHÓD NAJBARDZIEJ MI SIĘ PODOBA Z TYCH WSZYSTKICH SUV-ÓW.
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

10 Lut 2007, 23:29

Nie ma lepszego SUV-a od Jeepa Grand Cherokee SRT8 pod każdym względem: wyzualnym, wyposażenia i technologiczym (5s do setki i 420KM). Mój brat w USA ma Jeepa Grand Cherokee Overland (prawie ten sam silnik, a lepsze wyposażenie) i naprawdę super maszyna - jak komuś go nie szkoda to również w terenie radzi sobie doskonale (serio, nie jedną błotnistą rzeczkę przejechałem mimo wszystko że jest oparty na samonośnym nadwoziu, a nie na ramie).
BlackSmith
Nowicjusz

19 Lut 2007, 10:07

Grand Cherokii jest fajny kiedys chcialem go miec ale duzo pali....
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków

25 Lut 2007, 11:49

ja bym wybrał audi i porsche
pietrzyk
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: sosnowiec

13 Mar 2007, 17:43

Witam wszystkich!
Jestem tu NOWY i postanowiłem pierwszą swoją wypowiedź zrobić właśnie w tym temacie. Otóż.
Niewiele mam pojęcia o autach terenowych ale...
Co za zdolniacha umieścił Mercedes'a GL w kategorii SUV'ów???????
Przeca to prawdziwe auto terenowe. Z krwi i kości.
Ale skoro był umieszczony na liście to głosowałem właśnie na niego.
A wracając do SUV"ów to w relacji cena/jakość/wygląd stawiam na Hyundai'a Santa Fe.
Pozdrawiam.
Garet
Początkujący

Miejscowość: Z prowincji ;)