Najlepszy SUV na rynku

Najlepszy SUV na rynku

AUDI Q7
38
28%
BMW X5
9
7%
HYUNDAI Santa Fe
4
3%
JEEP Grand Cherokee
12
9%
KIA Sorento
4
3%
MERCEDES GL
9
7%
PORSCHE Cayenne
16
12%
VOLVO XC90
13
9%
VW Tuareg
10
7%
INNY (napiszcie post jaki)
22
16%
Razem głosów : 137

17 Mar 2007, 19:09

maniokin2 napisał(a):ppppppooooooollllllaaaaaarrrrr czy jak ci tam, po pierwsze i najwazniejsze,SUV-y sa dla komfortu, a nie dla skakania z gorki na gorke, wyobrazasz sobie BMW X5 podjezdzajaca pod zablocona gore pod katem 70 stopni ??? albo przeskakujaca 2 metrowe górki, stary no, myśl trój-wymiarowo

mu chyba chodziło o jazde pod kontem 7 stopni :lol:
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

16 Kwi 2007, 22:29

subaru tribeca - moim zdaniem.
Choć cała ta klasa to nieporozumienie, ale jest na nie moda i się (na razie dobrze) sprzedają. ;)
Japończyk jest solidnie zbudowany i raczej trwały.
WitP_tsaJ4145
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Śląsk/kujawsko-pomorskie

17 Kwi 2007, 06:06

Pytanie powinno byc takie Jaki najładniejszy SUV a nie który najlepszy. W sumie wszyscy odpowiadaja właśnie na takie, którego nie ma.
klamejro
Nowicjusz

17 Kwi 2007, 07:26

no dokładnie: bo co znaczy 'najlepszy' ?, w jakiej kategorii ... itd ;)
WitP_tsaJ4145
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Śląsk/kujawsko-pomorskie

12 Maj 2007, 12:14

po prostu najładniejszy, bardzo szybki i dynamiczny i to AUDI, nie znam tego samochodu aż tak dobrze żeby pisać o wadach i zaletach ale mi się podoba i ma świetne silniki
Toyota, Honda, VW 3X tak
night
Nowicjusz

Miejscowość: okolice wawy

16 Maj 2007, 16:37

Garet napisał(a):Witam wszystkich!
Jestem tu NOWY i postanowiłem pierwszą swoją wypowiedź zrobić właśnie w tym temacie. Otóż.
Niewiele mam pojęcia o autach terenowych ale...
Co za zdolniacha umieścił Mercedes'a GL w kategorii SUV'ów???????
Przeca to prawdziwe auto terenowe. Z krwi i kości.
Ale skoro był umieszczony na liście to głosowałem właśnie na niego.
A wracając do SUV"ów to w relacji cena/jakość/wygląd stawiam na Hyundai'a Santa Fe.
Pozdrawiam.

He, no widzisz, pewnie taki zdolniacha, który wie, że Mercedes GL nigdy nie będzie prawdziwą terenówką (chyba że go ktoś drastycznym zmianom podda), a był, jest i będzie SUVem...

Mógłbym cytować więcej, ale wystarczy chyba tylko jeden cytat:

Mercedes Klasa GL - wszystko o modelu
Mercedes GL został zaprezentowany na targach samochodowych w Detroit w 2005 roku. Luksusowa i ekstrawagancka terenówka została zbudowana na bazie Klasy M, choć jest od niej zdecydowanie większy. Wizytówką Mercedesa GL z pewnością jest mnogość systemów bezpieczeństwa i znakomite osiągi. Jako jeden z nielicznych luksusowych SUV-ów produkt niemiecko-amerykańskiego koncernu oferuje miejsca aż dla siedmiu osób.
DFireCrow

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Niepowtarzalny Opel ADAM w modnym segmencie A
    Opel ADAM niewielki pojazd o długości zaledwie 3,7 i szerokości 1,97 metra (wraz z lusterkami bocznymi) oferuje praktycznie nieograniczone możliwości w zakresie zaspokajania indywidualnych potrzeb użytkowników. Na ...
    XVII Moto-Piknik i Otwarty Puchar Polski WST / relacja
    "XVII Moto-Piknik za nami. Sobotnie opady deszczu nie nastrajały optymistycznie, jednak w niedzielę pogoda okazała się łaskawa. Dziękujemy wszystkim zawodnikom, kibicom i osobom które wspierają nas za dzielne towarzyszenie ...

28 Maj 2007, 21:55

Fire Crow napisał(a):
Garet napisał(a):Witam wszystkich!
Jestem tu NOWY i postanowi?em pierwsz? swoj? wypowied? zrobi? w?a?nie w tym temacie. Otó?.
Niewiele mam poj?cia o autach terenowych ale...
Co za zdolniacha umie?ci? Mercedes'a GL w kategorii SUV'ów???????
Przeca to prawdziwe auto terenowe. Z krwi i ko?ci.
Ale skoro by? umieszczony na li?cie to g?osowa?em w?a?nie na niego.
A wracaj?c do SUV"ów to w relacji cena/jako??/wygl?d stawiam na Hyundai'a Santa Fe.
Pozdrawiam.

He, no widzisz, pewnie taki zdolniacha, który wie, ?e Mercedes GL nigdy nie b?dzie prawdziw? terenówk? (chyba ?e go kto? drastycznym zmianom podda), a by?, jest i b?dzie SUVem...

Móg?bym cytowa? wi?cej, ale wystarczy chyba tylko jeden cytat:

Mercedes Klasa GL - wszystko o modelu
Mercedes GL zosta? zaprezentowany na targach samochodowych w Detroit w 2005 roku. Luksusowa i ekstrawagancka terenówka zosta?a zbudowana na bazie Klasy M, cho? jest od niej zdecydowanie wi?kszy. Wizytówk? Mercedesa GL z pewno?ci? jest mnogo?? systemów bezpiecze?stwa i znakomite osi?gi. Jako jeden z nielicznych luksusowych SUV-ów produkt niemiecko-ameryka?skiego koncernu oferuje miejsca a? dla siedmiu osób.

Tak masz racj?.
Mercedes GL to zabawka dla grzecznych ch?opców.
Di?kuj? za sprostowanie. Chodzi?o mi o G-klase
Garet
Początkujący

Miejscowość: Z prowincji ;)

24 Cze 2007, 18:05

Volvo XC90 piękne i solidne... Fajny jest też niedostępny w Europie Saab 9-7X, ale on jest chyba za duży żeby liczyć go jako SUVa...
Opel Astra III sedan...^^Gliwice RLZ**
Schwabschreiber
Początkujący

Miejscowość: ^^Ożarów Mazowiecki City^^ Passat 2,0FSi Vectra 1,9cdti Clio 1,2

27 Cze 2007, 19:13

A ja zagłosowałem na Nissana QUASHKAI'a ... a co???
Fajna furka ... i jaka nie droga :twisted:
SsngYong REXTON RX290 (2004)
mario72
Nowicjusz

Miejscowość: Jelenia Góra

14 Lip 2007, 22:47

KIA Sorento :!:
Mam pytanie w czym Jeep Grand Cherokee jest lepszy od KIA Sorento :?: Wątpię żebyście coś znaleźli :P
BlackSmith
Nowicjusz

14 Lip 2007, 22:48

KIA Sorento :!:
Mam pytanie w czym Jeep Grand Cherokee jest lepszy od KIA Sorento :?: Wątpię żebyście coś znaleźli :P Za to mogę przedstawić argumenty w których Sorento jest lepsze ;)
BlackSmith
Nowicjusz

20 Lip 2007, 22:42

Ja wybrałem Porsche Cayenne.

1. Wg mnie ma zajebiste właściwości terenowe (nie mówimy tu o wersji S bo przez jej ogromne tarcze hamulcowe, nie mozemy założyć opon terenowych). Jak tylko wyszło to Auto Swiat zrobił test. Świetnie sobie radziło z zabłoconymi podjazdami pod niezłym kątem. Brodziło w rzekach i wykonywało rożne inne ciekawe rzeczy jakichby sie patrol nie powstydzil.

2. Przygotowano wersję Transsyberian której pierwszy egzemplaż narazie jest w testach i porsche i dziennikarze chwalą to cacko.

I niech mi ktoryś zaprzeczy to mu dam dowody, jak je znajde zaraz.

1 z nich:

„- Nigdy bym nie pomyślał, że tak duży samochód może być tak zwinny - powiedział po pierwszej przejażdżce Armin Schwarz.. Z terenowymi oponami i napędem na wszystkie koła w połączeniu z dużym momentem obrotowym, auto może dojechać praktycznie wszędzie - dodał Schwarz."
lasty
Początkujący

Miejscowość: z laptopka :D

28 Wrz 2007, 15:58

Land rover freelander
mateusz3476
Nowicjusz

28 Wrz 2007, 18:00

Zagłosowałem na Porsche
Katet 1,3l na 1/4 juz prawie gotowy
CRX '91 1,6 DOHC VTi Kupiony tez na 1/4 pojdzie
GrubyBenek
Nowicjusz

Miejscowość: okolice Opola

04 Lis 2007, 01:09

Porsche Cayenne to jest maszyna :]
The Best jednym słowem, Ta sylwetka to wnętrze ten sylnik i to ... spalanie :D Kocham to auto. Ale zawsze wada takich samochodów jest to ze żal nimi jeździć po błocie;] najlepiej na Bankiety ewentualnie na działkę po ubitej glebie ;]
Puchacz
Młodzi Gniewni
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rembrige