Trudno powiedziec , ktory SUV jest najlepszy na rynku , bo rzeczywiscie jak ktos juz napisal , kazdy oczekuje od swego auta czegos innego. Jesli o mnie chodzi to jezdzilam wieloma SUVami , ale chyba zadnym z tych wymienionych , wrecz zdziwilam sie dlaczego autor ankiety wybral tylko takie samochody ?Ja dodalabym takich liderow rynku jak : honda CR-V , mitsubishi outlander , suzuki grand vitara , toyota rav 4, subaru forester, nissan x-trail , land rover freelander itp. Kilka slow o tych suvach: generalnie ( dla mnie ) roznia sie tym czy maja naped 3 stopniowy /przelaczany przez kierowce czyli do wyboru 2wd,auto,lock czy tylko auto.Tym pierwszym dysponuje np nowy mitsubishi outlander , nissan x-trail , suzuki grand vitara ( plus reduktor) ..a np honda cr-v ma naped [auto] , czyli standardowo jezdzimy na 2wd , a w razie uslizgu ktoregos z kol , wlacza sie automatycznie naped na tylna os..ale chyba tylko do 30 %.Mitsubishi outlander turbo i subaru forester maja permanentny naped na 4 kola .Suzuki grand vitara ma jakies szczatki ramy ( przez to jest mniej komfortowy na szosie ) i reduktor-czyli generalnie lepiej sobie poradzi w terenie..ale czy to ma sens , skoro w tzw ciezkim terenie i tak stanie .Bo nie po to wymyslono SUVy by jezdzily w ciezki teren ..do tego jest np mitsubishi L200
..ale to inny temat.Kontynujac: wybierajac SUVa patrze raczej na jego wlasciwosci podczas ciezkiej pogody ..zima , w ulewe..czy radzi sobie na sliskiej nawierzchni np.Czyli generalnie patrze na bezpieczenstwo jakie zapewnia mi dane auto .Ale o dziwo..taki mitsubishi L200 pick up , z napedem super seleckt , daje mozliwosc jazdy ze stalym napedem zawsze , plus kontrola trakcji .Przez to jest tez bardzo bezpieczny na szosie przy zlych warunkach pogodowych .Ja wybralabym mitsubishi outlandera turbo , albo subaru forester. Calkiem fajna jest tez honda crv , wszystkie zabezpieczenia i duzy komfort jazdy
.