REKLAMA
Witam, chcialbym zapytac jakie autka polecacie do LPG jesli chodzi o najmniejsze oraz roczniki 2014-2016. Przepatrzylem oferte skody citigo z zalozonym juz LPG ( nie fabrycznie, ale w ASO). Niestety nie wiem czy jakiekolwiek inne male samochodziki nadaja sie do gazu, jedynie o tej skodzie slyszalem. Dlaczego gaz przy silniku 1.0 czy 1.2? Mam zamiar kupic samochodzik na lata, najpierw ma posluzyc troche mi, potem do konca juz zonie, wiec mimo ze oszczednosc "mniejsza" niz przy samochodach, ktore duzo pala to tak czy siak jest to oszczednosc .
Polecacie cos w tym segmencie ( autka najmniejsze)?
Od razu chcialbym zapytac o Citroena C4 Cactusa z silnikiem 1.2 i mozliwosc zagazowania go, rowniez nad nim sie zastanawiam ( wyjatkowo) mowa o nowym samochodzie, ale rowniez skusilbym sie na uzywke. Widzialem ze ludzie nie polecali gazu do tego samochodu, ale 99% argumentow mowila o tym ze pali on 5-6 litrow i ze sie "nie oplaca" ale jak juz wspomnialem dla mnie oszczednosc to oszczednosc.
Prosze sobie dac spokoj z komentarzami typu ze nowy samochod a chce LPG, ze jak mnie nie stac to zebym nie kupowal. Mam takie usposobienie, czemu mam jezdzic drozej jesli moge taniej?
Pozdrawiam!