Opel Vectra C 3.2 V6 - ocena

19 Lut 2017, 01:11

Cześć Panowie,

proszę o pomoc w ocenie ogłoszenia
[link do oferty na Allegro wygasł]
czytałem, że podobno udany silnik, warunek to skrzynia manual bo automat lubi polecieć. Co myślicie o ogłoszeniu? Warto jechać i oglądać? Z trójmiasta mam kawałek, ale auto wydaje się ok na pierwszy rzut oka. Czekam na opinie. Pozdrawiam
bloodblinger
Nowicjusz

Prawo jazdy: 30 07 2010
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: nie mam

20 Lut 2017, 20:18

Auto napewno miało przygodę z przodu (słabo spasowany)
Skąd wziął przyspieszenie do 100 w 4-5s? Dane wynoszą 7.5s. Gość koloryzuje
Ze spalaniem też go poniosło nie wiem czy w cyklu mieszanym osiągniesz 9 litrów. A on w stolicy tyle osiąga, ciekawe bardzo.
No i w środku ala carbon na listwach który pewnie sam naklejał.
Ja bym zadzwonił i zapytał czy jest możliwość sprawdzenia w serwisie i postawił warunek jak się wszystko zgadza co napisał to kupujesz a jak coś ukrywa to zapłaci za przegląd auta i się rozstajecie. Zobaczysz gościa reakcje
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

20 Lut 2017, 21:04

Kao napisał(a):Ja bym zadzwonił i zapytał czy jest możliwość sprawdzenia w serwisie i postawił warunek jak się wszystko zgadza co napisał to kupujesz a jak coś ukrywa to zapłaci za przegląd auta i się rozstajecie. Zobaczysz gościa reakcje

Myślę że jesteś nieźle naiwny jak ten gość się zgodzi :D
Równie dobrze można by wołać zwrot kosztów podróży bo auto bubel, to co druga osoba by musiał oddawac kase bo komuś sie coś nie podoba :D

Zasada jest prosta - chcesz sprawdzić auto, zmierzyć stan lakieru itd? Twój biznes, płacisz sprawdzasz, nie to nie, sprzedającego nic to nie obchodzi a jak wprowadził w błąd to można założyć sprawę w sądzie lub zgłosić do portalu aukcyjnego i tyle :yes:
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna

20 Lut 2017, 21:23

Pionek napisał(a):Myślę że jesteś nieźle naiwny jak ten gość się zgodzi
, więc ma coś do ukrycia, jakby był pewny tego co napisał że bezwypadkowy i przebieg real (bo tylko o to mi chodziło) to by się zgodził bez problemu. Wkur.....ają mnie tacy sprzedawcy bezwypadkowy,super stan nic nie stuka nie puka, do sklepu tylko co jeżdzony itd. A tylko powiesz że jedziesz do serwisu to od razu yyyyy a Panie po co toż tu książka serwisowa jest nie trza jechać tu wszystko wipisane.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

20 Lut 2017, 21:29

Tak tylko tu są dwa problemy, ja nie mówię że się nie zgodzi na sprawdzenie bo to to już w ogóle masakra tylko to że obojętnie czy coś wyjdzie czy nie, nie będzie chciał oddawać kasy bo to jest kaprys kupującego że chce coś mierzyć sprawdzać itd..skoro ludzie mają problemy żeby wyegzekwować kasę jak kupili auto jest umowa i jakieś wady ma ukryte to co tu mówić o oddawaniu kasy bo ktoś chciał sprawdzić :D wg mnie to nie przejdzie i to niekoniecznie musi świadczyć ze auto to trup. On się zgodzi na sprawdzenie ale na koszt kupującego tzn potencjalnego
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

20 Lut 2017, 21:39

W sumie masz trochę racji bo w Pl to więcej apaczy (apacze sobie) i kopaczy w koła niż konkretnych kupców no ale taki gość z Trójmiasta nie jedzie sobie chyba do Warszawy tylko po to żeby z bliska popatrzeć na auto i pogadać że sprzedawcą a z zamiarem jego kupna. Także też do tego serwisu nie jechały tylko po to żeby sobie coś sprawdzić a aby upewnić się czy sprzedający mówi prawdę i czy to nie jest totalny kibel.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

20 Lut 2017, 21:50

Haha. Jak chcesz jechać na stację diagnostyczną to płacisz Ty jako klient, przecież to proste. Czemu sprzedawca ma tracić pieniądze?

A jak się nie zgodzi, to wiadomo, można od razu się odwrócić na pięcie.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2007