Najmniejszy i najtańszy terenowy

05 Sty 2015, 00:09

Witam!! Szukam najtańszego w zakupie i utrzymaniu samochodu terenowego..

Wykonuje instalacje telewizji satelitarnej monitoringu alarmów kontroli dostępu itp na terenie małopolski..

Robię 200km dziennie jeśli głoszenia mam w Krakowie i okolicach to robię je po mieście bądź czasem zdarzają się wyjazd poza miasto ale również małopolska, Zakopane Oświęcim czy Nowy Sacz a co za tym idzie też robię 200km i też zajmuje mi to tyle samo czasu ale muszę mieć jeden samochód, mam teraz kangoo 4x4 ale niestety w zakopanym nie daje rady, a są ośrodki wypoczynkowe które są na takich zadupi... ze sobie nie wyobrażacie.. mam dość łażenia z centralami czy kamerami przez pola... Pomyślałem o Suzuki Jimny.. Pytanie czy jest coś bardziej korzystnego a jeśli nie to jak juz to Jimny to benzyna czy diesel?? 200km dziennie robie lekko z tym że cześciej w korkach (trasa max 2 dni w tyg) (Ach ten Kraków)... Budżet na całość 20tys zł.. Samochod wyłącznie do pracy, w środku brak kanapy drabina na dachu i tony kabla, na niedziele i randke mam inny samochód :)
RomualdPLN
Początkujący

Prawo jazdy: 09 06 2009
Auto: OPEL ASTRA ll CABRIO BERTONE:)

07 Sty 2015, 16:35

natańszy to samuraj ale nie życze Ci jazdy na co dzień tym autem :mrgreen:
opel frontera wygodny tak samo awaryjny jak samuraj :D
vitara w zasadzie to chyba najlepszy wybór tylko to cabrio
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

07 Sty 2015, 16:39

Jeżeli auto do pracy i jeździsz sam,to może jakiś pickup 4x4 te z pojedynczą kabiną są sporo tańsze :ok:
albo prawdziwą terenówkę
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

07 Sty 2015, 18:29

Zależy ile kasy możesz wydać i jak stare może być te wozidło. Zerknij na Jeep Grand Cherokee WJ. Tyle, że są to auta z rocznika 1999-2004. Ale wersja QD ma prawdziwy napęd na 4 koła. Nie tylko na dwie osie. A jak szukasz auta młodszego, to wydaje mi się, że dobrym autkiem byłby Hyundai Tucson lub bliźniacza Kia Sportage. Autko niewielkie, mało awaryjne i jak musisz coś nieraz załadować do bagażnika, to zmieścisz bez problemu.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

11 Sty 2015, 21:55

vitara - samochód nie do zniszczenia
kowalF
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 04 1970
Auto: volvo v50
Silnik: 2.0D
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mercedes Klasy G
    Luksusowy Mercedes Klasy G także ma wojskowe korzenie. Prace nad niemiecką terenówką rozpoczęto w 1972 roku. Początkowo samochód trafił między innymi do armii Niemiec, Szwajcarii, Argentyny oraz Iranu. Dostępna ...
    Lexus LX - potężny, luksusowy samochód terenowy
    To największy i najbardziej luksusowy model w gamie SUV-ów Lexusa, którego długość to 5065 mm, a szerokości wynosi 1980 mm. Wielki jest również bagażnik auta, który pomieści 701/1276 l. Pod maską ...