Najtansza benzyna w miescie?

26 Gru 2010, 22:15

Hej

Mamy coś takiego na forum? W czasie szalejących cen, jakis codzienny wpis tankujących...
logigamer
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

27 Gru 2010, 11:52

Chyba nie ma. Ale w stolicy zazwyczaj najtańsze paliwo jest w auchanie na modlinśkiej i na górczewskiej. Ale jak z jakością to nie wiem i wolę nie tankować choć mam tylko poloneza.
Natomiast najczęściej żona jak i ja tankujemy na Neste albo na Ursynowie, albo na Żoliborzu i jest okej.
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

27 Gru 2010, 13:05

no ja dzis jakis oblot bielan i bemowa zrobi przy okazji zakupów.

z tego co ostatnio pamietam tanio dość było w STATOIL przy bogusławskiego przy MacDonald's.
logigamer
Nowicjusz

27 Gru 2010, 14:00

W krakowie polecam Orlen na nowochuckiej, z powodu remontu, jest tanio.
ens
Początkujący

Miejscowość: Kraków
Auto: Audi TT 1.8T 259KM

27 Gru 2010, 14:01

Z tego co się orientuję najtańsze paliwo jest na Auchanie na Górczewskiej. Tankowałem tam zawsze Vectrę bo mi nie było szkoda i nie było żadnych problemów (pb95). Do diesli nie leję, wolę przepłacić na Orlenie i mieć święty spokój ;)
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

27 Gru 2010, 15:38

No dobrze dobrze ale najtansze tz ile?:)
<ZABRZAN>
Ciało rzucone na łoże traci na oporze :)
zabrzan13
Aktywny

Miejscowość: Jelenia Góra
Prawo jazdy: 11 02 2007
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Mercedes ML w163
Silnik: 2.7 CDI
Typ: SUV
Rok produkcji: 2003

27 Gru 2010, 16:20

Około 40 groszy taniej, a bywa nawet 50 groszy różnicy z Orlenem ;)
Kierunkowskaz
Zaawansowany

27 Gru 2010, 17:47

no 40gr to majątek :O
logigamer
Nowicjusz

27 Gru 2010, 22:15

Jak ktoś robi kilkadziesiąt tysięcy rocznie to uzbiera się całkiem duża kwota. U mnie to by było około 25 zł na tankowaniu, 25x8 i wychodzi 200 zł. Nie wiem jak dla Ciebie, ale dla mnie to nie są grosze :roll:
ens
Początkujący

Auto: Audi TT 1.8T 259KM

27 Gru 2010, 22:24

ale ile konkretnie za litr:)
<ZABRZAN>
Ciało rzucone na łoże traci na oporze :)
zabrzan13
Aktywny

Miejscowość: Jelenia Góra
Prawo jazdy: 11 02 2007
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Mercedes ML w163
Silnik: 2.7 CDI
Typ: SUV
Rok produkcji: 2003

27 Gru 2010, 23:05

ens napisał(a):

Jak ktoś robi kilkadziesiąt tysięcy rocznie to uzbiera się całkiem duża kwota. U mnie to by było około 25 zł na tankowaniu, 25x8 i wychodzi 200 zł. Nie wiem jak dla Ciebie, ale dla mnie to nie są grosze :roll:
ale napisalem że majątek przecież! to nie był sarkazm :!:

Neste Bielany/Żoliborz - "95" za 4.71zł za L - tanio.
logigamer
Nowicjusz

27 Gru 2010, 23:48

U mnie w olsztynie też tankowałem na Neste ale...
na orlenie do kanistra wchodzi mi niecałe 5.5l przy czym już się przelewa, za to na neste do tego samego kanistra wlazło 5.65l, czyli dystrybutor oszukuje o 30ml na litrze, o dziwnej woni farbą podczas tankowania do kanistra nie wspomnę...
Nie ma co wiele oszczędzać bo i tak nie zaoszczędzisz, a może nawet stracisz.

Znajomy kiedyś chwalił jedną małą stacje na której podobno paliwo było najtańsze, wybrałem się tam z tym samym kanistrem, pod korek wlazło 6l :mrgreen: także te niskie ceny często można sobie o kant dupy rozbić :lol:
M_TT
Początkujący

Miejscowość: ...

27 Gru 2010, 23:55

Auchan raczej na litrach nie oszukuje, prędzej spalanie wyjdzie wyższe niż na innych stacjach ;) Czy 40 gr to dużo? Zależy dla kogo. Ja z żoną tankujemy tylko na Orlenie nie łaszcząc się na tańszego diesla w obawie przed kosztownymi awariami, ale jak ma się stary prosty diesel, to czemu nie korzystać z niskich cen? Skoro silnik i na rzepaku jeździ bezproblemowo ;)
Kierunkowskaz
Zaawansowany

28 Gru 2010, 09:14

mam kumpla co leje tylko na Łukoil... mówi że ze źródła najlepsze :)
logigamer
Nowicjusz

30 Gru 2010, 13:15

Kierunkowskaz napisał(a):Auchan raczej na litrach nie oszukuje, prędzej spalanie wyjdzie wyższe niż na innych stacjach ;) Czy 40 gr to dużo? Zależy dla kogo. Ja z żoną tankujemy tylko na Orlenie nie łaszcząc się na tańszego diesla w obawie przed kosztownymi awariami, ale jak ma się stary prosty diesel, to czemu nie korzystać z niskich cen? Skoro silnik i na rzepaku jeździ bezproblemowo ;)

Nie wiem czy wiesz kolego ale na Auchana stacje paliwo dostarcza własnie Orlen, sam widzialem 2 razy w krakowie jak stala cysterna i zlewała paliwo, co Ty myslisz ze Auchan ma swoje rafinerie :>? STI tam nie tankuje bo mam wystrojone auto na shell v-power racing 100, ale Legacy 3.0 i Impreze Zony 2.0 tankujemy często na auchanie bo jest tanio a po drugie po drodze do domu. Jestescie dosc naiwni:) pozatym czym nowsza stacja tym lepsza, nowsze dystrybutory, nowsze beczki na paliwo, na starych stacjach to wszystko jest brudne i zapchane syfem....

Pewnie zapyta ktos zaraz dlaczego skoro to samo paliwo to jest tansze. Odpowiedz jest prosta, nie ma głupich programów lojalnosciowych, na orlenie za to samo paliwo płacisz 15-20gr wiećej tylko po to zeby potem za pare lat dostac głupi toster, pozatym takim stacja odpadaja duzo koszty utrzymania, jak wiemy na stacjach auchana pracuje 4-5osob, nie ma nocnych zmian itp....
STI 440hp / 660NM
RS4 B7 Avant 420hp
Legacy 3.0 Spec B 245hp
MajkPZM
Zaawansowany