Najtańsze auto z LPG do jazdy

10 Kwi 2014, 20:34

Co za typ... umówiłe się z nim na oględziny, a on umówił się na sobotę a dzisiaj zadzwonił, że nie sprzedaje, bo sprzedał auto dziewczyny i to zostawia dla siebie. Szkoda, bo mi się naprawdę podobała ta astra. No nic szukam dalej w takim razie.
gleborq
Początkujący

Auto: szukam :)

10 Kwi 2014, 22:42

A taki Golf?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
lub Passat?
[link do Tablica wygasł]
sprzedawca wydaje sie być uczciwy.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

11 Kwi 2014, 12:37

Co do golfa, to trochę lipa, bo kolor ciemny granat, brak elektrycznych szyb, klimatyzacji i chyba nawet niema szyberdachu, także w środku będzie latem tragicznie gorąco, bo tego czarne plastiki w środku, które idealnie robią za radiator. Z Passatem to samo. W golfie dodatkowo powymieniane siedzenia, nie wiadomo, czy były przetarte i dziurawe i była konieczność wymiany, czy faktycznie jest w dobrym stanie, wnętrze ładne, ale to za mało. Napęd też fajny bo na 4 koła, ale jak coś poleci, będzie ciężko o części, a przebieg mały nie jest.

passat:
Pojazd ostatnie 3 lata i jezdził na TAXI
Wymieniony silnik i słychać skrzynie biegów
kolor też ciemny i wyposażenie bardzo liche, a cena 4000 więc nie mała.

Na pewno bałbym się takich samochodów...
Raczej wolałbym coś bardziej przyziemnego, ale dziękuję za poświęcony czas.
Pojawiła się fajna marea, te autka są wygodne i dość pakowne, posiadają elektryczne szyby x4 c. zamek wspomaganie i silniki też dają rade, bo kumpel ma 400-000 i tylko jakiś zimering cieknie, ale silnik chodzi idealnie. Biegi wchodzą i pali 7.5L benzyny, ale szkoda, że czarna :(

[link do Tablica wygasł]

CO o takim myślicie?
gleborq
Początkujący

11 Kwi 2014, 12:45

W tej instalacji gazowej co wrzuciłeś za 2700 to ktoś Fiata Maree gratis daje :D
I najlepsze: "Bez korozji", a na przednim prawym błotniku to co jest?

A tak w ogóle masz nie duży budżet, a Ty wybrzydzasz, że klimy brak. No ręcę opadają.
grzegorzd92
Aktywny

Miejscowość: Małopolskie
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Fiat Brava
Silnik: 1.2 82
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

11 Kwi 2014, 14:18

Marea z gazem od handlarza za 2700 poza tym krzywo złożona i gnijąca to po prostu... Świetny pomysł :ok:
Zobacz na to
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (poproś o więcej zdjęć)
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

11 Kwi 2014, 19:06

To ja Ci życze powodzenia w kupnie auta bo jak narazie widze że chcesz kupić złoma z bogatym wyposażeniem i w fajnym kolorze niż auto które dłużej pojeżdzi i może będzie gorzej wyposażone.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

12 Kwi 2014, 08:55

Mój problem polega na tym, że właśnie nie chce kupić szrota , tylko Pakowny samochód ze sprawną klimą i dużym bagażnikiem i wspomaganiem, bo dużo jeżdżę po mieście. Ew. klimę można zamienić na szyberdach, jeżeli w tym przedziale cenowym nie da się kupić z klimą. Chciałbym, żeby woził mnie do szkoły i żeby nie stał co chwile u mechanika. Pierdoły typu zawieszenia, elektryka itd. zrobię sobie sam. Nie jestem w stanie zabrać się za blacharkę, oraz mechanikę poważniejszą typu ściąganie głowicy, samodzielna wymiana rozrządu itd. ale świece przewody cewki, silniki krokowe, siłowniki drzwi, zaśniedziałe kostki i podobne jestem w stanie zrobić.
Nie jest tak, że napaliłem się na Vectrę, jak się trafi coś fajnego to z chęcią kupię np golfa, ale z szyberdachem, oryginalnym silnikiem i ładnym wnętrzem, a nie z wymienionymi fotelami, bo seryjne były tak styrane, że sprężyny wchodzą w **** i się nie da siedzieć. Bo potem ludzie powymieniają podzespoły i są te samochody składane z kilku a jak chce sobie zrobić zawieszenie i kupie oryginalne części to się okazuje, że nie pasują...
gleborq
Początkujący

12 Kwi 2014, 09:19

No ja Cie rozumiem ale patrząc na Twoje linki to własnie chcesz trafić szrota.
Co do foteli to skąd wiesz że jak kupisz inne auto że nie miało wcześniej wymienianych foteli? Tak samo silnik jak w dobrym stanie to czemu nie wziaść? A przebieg w Passacie wydaje sie być oryginalny.

A taka Nubira?
[link do Tablica wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

12 Kwi 2014, 09:22

Co z tymi moimi propozychami kilka postów wyżej :?: Ta Vectra wydaje się być okej :)
Koniu
Forumowicz VIP

12 Kwi 2014, 09:28

Tylko dlaczego ktoś sprzedaje doinwestowane auto za małe pieniądze?
Barol
Awatar użytkownika

12 Kwi 2014, 09:32

Tez mnie to zastanawia ale jestli autor ma blisko to warto obejrzec :)
Koniu
Forumowicz VIP

12 Kwi 2014, 10:05

Jak na Vectre wygląda nawet ładnie.
Barol
Awatar użytkownika

12 Kwi 2014, 13:00

[link do Otomoto wygasł]
o tej mówicie?
czy o tej:
[link do Tablica wygasł]
gleborq
Początkujący

12 Kwi 2014, 13:14

O tej 1
Koniu
Forumowicz VIP

12 Kwi 2014, 21:38

Co do tej 1 to była składana z 2. Silnik pochodzi z wersji hatchback - skasowanej. Gość kupił 2 samochód z zatartym silnikiem - i sam go przełożył. Auto które sprzedaje posiada zaprawki, oraz było uderzone i cały bok jest robiony - poduszek zapewne brak. 1000km temu robił remont i sprzedaje, ludzie przecież kto normalny wydaje 2000zł na remont i i sprzedaje samochód po przejechaniu 1000 km. Przypomina mi się jak miałem skuter i też zrobiłem remont, a jak się okazało, że dozownik oleju był uszkodzony i silnik był znowu przytarty czym prędzej sprzedałem, puki chodził. Może i jestem wybredny ale ta vectra odpada. Rozmawiałem z gościem i coś wspomniał, że obniżyłem cene, bo jeden przyjechał miał się odezwać i nie wzioł, potem jeszcze ktoś przyjechał i coś tam mu się nie podobało, a mi zależy żeby sprzedać ten samochód, bo kończy się OC. w poniedziałek. Cóż - może to jest okazja, a może wielka mina, w którą będę musiał poprawiać głowicę, uszczelki, zawory i nie wiadomo co jeszcze.
gleborq
Początkujący