Najtańsze auto z LPG do jazdy

12 Kwi 2014, 20:42

A Nubira i Golf? I Nubira polecana przez Barola? Podoba się?
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

12 Kwi 2014, 21:04

z zewnątrz ładna, a co oznacza sformułowanie nubira lubi wypluć korbę i potem będzie płacz. Wyczytałem to na polskie forum daewoo
gleborq
Początkujący

Auto: szukam :)

13 Kwi 2014, 08:12

Ja nic o czymś takim nie słyszałem,zresztą te auta czasami jeżdziły na taryfach i przy odpowiednim traktowaniu zrobią spokojnie ponad 400tys.km.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

13 Kwi 2014, 23:23

Oglądałem dzisiaj tą vectrę : [link do Tablica wygasł]
i okazało się, że szkoda było tylko paliwa, ale dojazd kosztował mnie 10zł :)
Jak okaże się, że wszystkie samochody w tym przedziale cenowym są w takim samym stanie to bedzie kiepsko, faktycznie mieliście rację że lepiej szukać zadbanego auta niż dobrze wposażonego, bo chyba jedyna dobra rzecz w tej viki to klimatyzacja, bo szyby się nie otwierały, c zamek zamykał 3 drzwi, a że 4 się nie zamykały to wysyłał błąd i otwierał wszystkie inne, więc nie dało się jej zamknąć, wspomaganie ciekło, blacharka fatalna juz nie chodzi o samą rdzę, tylko auto pozaprawiane w wielu miejscach na różnej wysokości, odrapane o jakieś krzaki czy słupy, ale lakier wyglądał na oryginalny... dźwignia zmiany biegów latała w cały świat, fotele podarte, kanapy z tył też styrane..., dżwi tapicerka albo do prania, albo do obszycia jak bym miał wydać 1000zł na taki samochód to bym sie dobrze zastanowił, a 4,5 to jakiś kosmos. Pojade może jeszcze do będkowa bo tam stoi jeszcze jedna, a dalej to się nie opłaca jeździć, bo tylko szkoda na paliwo. Jak nic nie wyjdzie, to wezmę matiza od dziadka, ma 30tys przejechane i dam sobie spokój z wyposarzonym autem.
Powiem szczerze, że siedziało się w tej vectrze bardzo wygodnie. Generalnie to w lepszym stanie bardzo pasuje mi ten samochód. O niebo wygodniejszy od matiza czy Punto 2.
Ze zdjęć wygląda chyba nie najgorzej :
[link do Tablica wygasł]
mam po nią około 50km w 2 strony, a w moim przypadku przyda się kombi, ale widzę, że każdą inną wersję nadwozia dostane za 4500 w przyzwoitym wmiare stanie, a kombi trzeba albo lepiej szukać i czekać na okazję albo dopłacić
gleborq
Początkujący

14 Kwi 2014, 06:23

1.6 16V czyli kompletny niewypał.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

15 Kwi 2014, 09:43

Też doszedłem do wniosku, że lepiej 1.8 lub 2.0, bo nie chlają tak oleju.
Ale popatrzyłem sobie na omege:
[link do oferty na Olx wygasł]
wygląda fajnie, było coś tam robione i jest full opcja.
Może warto podjechać bo jest w moim mieście.
Środek nie zniszczony chyba za mocno, minimalnie gnije, ale chyba da się to jeszcze zabezpieczyć.
gleborq
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Poradnik - kupujemy auto za kilka tys zł
    Do stworzenia tego poradnika skłoniły mnie dwie rzeczy. Pierwsza to fakt, że na nasze forum trafia sporo osób, które chcą kupić auto w przysłowiowej "cenie średniego roweru" do dojazdów do pracy, szkoły, ...

15 Kwi 2014, 11:05

Ja mam Golf i śmiga fajnie zapłaciłem trochę ponad 5tyś. Wiec można powiedzieć że to okazja była. Przerobiony już był wszystko zrobione koleś sam przerabiał i sprzedawał jako robotę na boku. Warto sprawdzić jakieś okazje na allegro albo na innych serwisach tam czasem trafi się jakieś dobre auto za grosze bo ktoś nie wie ile jest warte albo chce sprzedać w pośpiechu.
Owinczyk
Obserwowany
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 01 04 1990
Przebieg/rok: 4tys. km
Auto: BMW
Silnik: 7,4
Typ: Terenowy
Rok produkcji: 2014

15 Kwi 2014, 11:31

Tylko w takim przypadku trzeba mieć już dość sporą wiedzę w temacie motoryzacji żeby kupić auto tanio i dobrze, albo jakieś ogromne szczęście.
Citron
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 14
Prawo jazdy: 02 03 2010
Auto: Lexus IS250 II
Silnik: 2.5 V6
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2006

15 Kwi 2014, 14:11

Owinczyk napisał(a):Ja mam Golf
Golf IV?
Koniu
Forumowicz VIP

15 Kwi 2014, 15:18

Powiem tak - auto było doinwestowane
FOtele kubełkowe oryginał z przodu sprawna klima, łądne opony klocki z przodu 75% tarcze bez progu
tył klocki 1/2
Wycieków s ilnika brak, chociaż dekiel zaworowy skłądany na sylikon.
Auto po wymianie wydechu, ale blacharka średnia
Nadkola do roboty, wszystkie drzwi miały wrzery, maska zniszczona, a wnętrze łądne, trochę wyplakowane, siedzenie kierowcy miało podarty boczek kubełkowy, pasażera ok.
I nie wiem, bo robota tycz elementów to spore koszty.
Z rzeczy które czułem, to na sprzęgle było czuć drgania jak się napieła linka.
Podejrzewam, że poducha od silnika była zwalona, albo źle założona linka, która dotykała karterów drgającego silnika. Takto szła całkiem ładnie do przodu.
Gaz podobno 2 generacji, świeciła się kontrolka od sondy na gazie, an benzynie było ok. Auto chodziło na gazie i benzynie podobnie. Facet twierdził, że do wymiany jest reduktor bo wymieniał membranki, ale nie da się regulować gazu jakąś śrubą, bo się skończyłą i przydało by się wymienić ten reduktor
Czy to na pewno instalacja 2 gen czy 1?
gleborq
Początkujący

15 Kwi 2014, 19:40

Według tego co piszesz to 4500zł troche dużo.
Barol
Awatar użytkownika

20 Kwi 2014, 10:10

Omege zadbaną ciężko znaleźć. Pojawiło się w internecie takie palio:
[link do oferty na Olx wygasł]
Z moich okolic. CO o tym myślicie? Blacha wygląda ładnie, spalanie będzie na pewno mniejsze niż w omedze. Za 2.5 uda się wyrwać. Komfort jazdy pozostawia sporo do życzenia, ale części dużo tańsze.
Co do omegi, to bardzo wygodna, ale widzę, że takimi samochodami nie jeździ starszy pan pare razy na działkę i przebieg realny 300,000 jest nie możliwy. A jeżeli nawet jest łądne wnętrze, bo blacharka zjedzona. Ciężko będzie znaleźć dobry egzemplarz omegi :(
gleborq
Początkujący

20 Kwi 2014, 11:24

Ja na te Palio bym uważał. Kiedyś te samochody jeździły na flocie a ten ma kratke i jest w białym kolorze więc wcale bym się nie zdziwił. Jak masz blisko to jedź obejrzeć. Tak poza tym auto od handlarza który ma wyjechaną Cordobe za 2.900 :lol:
Koniu
Forumowicz VIP

20 Kwi 2014, 12:53

Widać że auto troche schacharzone a ta Cordoba to ładny ulep po strzale w przód i w tył.
Barol
Awatar użytkownika

21 Kwi 2014, 09:17

Wpadłem jeszcze na pomysł, żeby może kupić coś takiego:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydaje się być ładna, bez korozji, trochę stara, ale części są tanie silnik w miarę trwały, Klime zastąpi szyberdach, który też daje dużo frajdy z jazdy, Siedzenia ala kubełkowe więc na pewno wygodne, Samochód chyba zadbany szkoda tylko, ze nie ma poduchy, ale czego chcieć więcej do przewożenia materiałów budowlanych i jazdy po mieście :)
Jak myślicie jechać to oglądać? z Ceną mam nadzieje, że uda się zjechać do tych 2800 chociaż.
gleborq
Początkujący