Najtansze OC

05 Sty 2010, 14:47

Witam
Gdzie moge najtaniej ubezpieczyć samochód daewoo lanos 1999 1.6 benzyna . Prawojazdy mam od 2 lat nie mam ukonczonych 25lat , wiec mam zwyzki . Czy jest jakas stroan gdzie mozna online porównac ceny .Wszedzie gdzie szukałm jest formularz trzeba podac wszystkie dane ( nawet numer buta) i oddzwania konsultant . Który ubezpieczyciel "idzie na reke " młodym kierowcom .Dzwoniłem do HDI , ubezpieczenie OC dla starego golfa 2 z 92r wyszło 1250zł , 50 % wartosi tego samochodu .
tomi-ex
Nowicjusz

Miejscowość: poznan

05 Sty 2010, 16:32

Sam niedawno szukałem taniego ubezpieczenia, i jedno co wiem na pewno to, że wszystkie kalkulatory online można sobie wsadzić, bo i tak po rozmowie telefonicznej/wizycie w punkcie obsługi cena jest zupełnie inna,.
Z moich obserwacji najtaniej ubezpieczają:
MTU
PZM
Hestia
AXA Direct
Ja za swojego Peugeota 406 1.8 16v płacę 530zł/rok (OC+NW) Pełne zniżki-Hestia. Dla porównania w PZU płaciłbym jakieś 300zł drożej.
Miraku
Początkujący

Miejscowość: Rogoźno

05 Sty 2010, 20:00

Ale kolega pyta o "młodych" kierowców, a tu akurat wg rankingów najtańsze polisy oferuje pzu podobnie jak dla nowych aut.
kingiko
Początkujący

Miejscowość: warszawa

06 Sty 2010, 15:04

kolega wcale nowego auta nie ma, a niskie ceny dla mlodych kierowcow to po prostu jak najszbsze zdjecie znizek za wiek. Z tego co wiem to w link4 w wieku 24 lat (czyli rok przed innymi towarzystwami) zdejmuja zwyzki, do tego bedziesz mial juz wypracowane znizki za bezszkodowa jazde.
ribeiro
Początkujący

Miejscowość: zewsząd

08 Sty 2010, 09:20

Ja do wielu ubezpieczalni sie nachodziłem zanim wybrałem...... HDI Mam 21 lat silnik benzynka 1.6 i płacę na współwłasność z ojcem 520 zł na rok. Po pierwszym roku już mi policzyli zniżki za kontynuację u nich, rok prawa jazdy( chociaż mam 23 miesiące ale naciągnąć na 2 lata nie chcieli) i bezkolizyjność i z tego co mi miła pani powiedziała to pełne znizki u nich są już po 6 latach a nie jak w innych po 8 latach
Forumowicz bez ostrzeżenia to jak żołnierz bez karabinu
NowyFolder
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: ZNadWisły

08 Sty 2010, 20:48

Teraz mam co prawda w pzu polise , ale wcześniej miałem w axa i odradzam, były problemy z wypłatą naleznego odszkodowania.
kingiko
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Beetle Cabriolet
    VW Beetle Cabriolet to kontynuacja wyjątkowej historii samochodu po zaprezentowanym po raz pierwszy w 1949 roku Garbusie Cabriolet (typ 15) i New Beetle Cabriolet z 2002 roku. Obecny Beetle Cabriolet jest trzecią generacją ...

13 Sty 2010, 01:33

Nie wiem jak państwo uważacie ale mam dopiero 23 lata i już mam 3 samochód na współwłaściciela i do tej pory ubezpieczałem w Hestii. Teraz chyba jednak zrezygnuje bo taką mi kwotę powiedzieli że szok. Od BMW 525 z 97' na pełnych zniżkach różnica między Hestią a PZU ok 450 zł taniej w PZU najtaniej wyszło w Link 4 ale jakby nie było to jest Link 4 czy UNIQA albo jeszcze inne TU dobrze że są bo jest wtedy konkurencja a i wszystkie te oferty na rok były liczone kolega wyżej słusznie zauważył mogą być problemy z wypłatami odszkodowań.

[ Dodano: Sro Sty 13, 2010 00:36 ]
Jeszcze jedno od BMW jak i od Mercedesa są zwyżki sam się zdążyłem przekonać :grin:
ps. Lubię auta z dużymi motorami powyżej 2.5 :smile:
michal52-86
Nowicjusz

13 Sty 2010, 10:53

Link4 zapewne dlatego, że dla młodych kierowców mają jakieś zniżki, tzn. nie mają takich zwyżek jak inni ;P Cena cena, ale podejrzewam że bierzesz OC, więc kieruj się właśnie ceną bo to i tak ubezpieczenie nie dla Ciebie ;)
ribeiro
Początkujący

13 Sty 2010, 19:19

w axa zaoszczedzisz podajac numer polisy znajomego przy rozmowie z konsultantem na samym oc 50zl na oc/ac 100zl poszukaj wspolwlasciciela majacego max znizek i sprawa zalatwiona oc wyjdzie cie z 300zl
Ostatnio edytowany przez prezes1p1, 14 Sty 2010, 00:19, edytowano w sumie 1 raz
prezes1p1
Nowicjusz

Miejscowość: bydgoszcz

14 Sty 2010, 10:43

Teraz to juz kazde towarzystwo praktycznie ma system polecen. Wystarczy znalezc kogos z ubezpieczeniem w danym towarzystwie nawet przez Internet... wiem ze napewno link4 ma ten system, bo sam korzystalem.
ribeiro
Początkujący

19 Sty 2010, 10:00

Ubezpieczeia komunikacyjne AXA. Zadzwoń 1 95 22lub wejdz na axadirect.pl i oblicz składkę ubezpieczenia to nic nie kosztuje i nie zobowiązuje do podpisania umowy. Bardzo atrakcyjne stawki a ponadto powołując się na nr. polisy --- otrzymasz dotatkowo 50zł zniżki. Składkę można płacić kwartalnie bez dodatkowych kosztów

[ Dodano: Wto Sty 19, 2010 09:01 ]
[Ubezpieczeia komunikacyjne AXA. Zadzwoń 1 95 22lub wejdz na axadirect.pl i oblicz składkę ubezpieczenia to nic nie kosztuje i nie zobowiązuje do podpisania umowy. Bardzo atrakcyjne stawki a ponadto powołując się na nr. polisy --- otrzymasz dotatkowo 50zł zniżki. Składkę można płacić kwartalnie bez dodatkowych kosztów
Ostatnio edytowany przez RadgowskiKJ, 20 Sty 2010, 00:16, edytowano w sumie 1 raz
RadgowskiKJ
Nowicjusz

Miejscowość: Ostrów Maz

03 Lut 2010, 21:42

Ja bym Ci polecił pzu może trochę więcej się zapłaci ale w pakiecie z AC wyjdzie bajecznie tanio.
griff
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa

04 Lut 2010, 17:28

Pzu można polecić z uwagi na wypłacalność bo ten czynnik na tle innych firm wygląda bardzo pozytywnie.
kingiko
Początkujący

06 Lut 2010, 23:02

Fakt wypłacalność firmy ma znaczenie, może nie aż taki wielkie przy OC dla nas, ale jak ktoś ma nas stuknąć to lepiej z dobrym ubezpieczeniem :)
kropek
Nowicjusz

Miejscowość: z kartki

08 Lut 2010, 14:50

Najlepiej wykupić najtańsz oc, czemu? Ponieważ to nie jest ubezpieczenie dla nas tylko dla poszkodowanego. Ubezpieczalnia ma obowiązek wypłaty odszkodowania. A opinie o tym, że któreś towarzystwo nie wypłaca są albo podkolorowane, albo piszą je osoby które w wyniku popełnionego błędu muszą teraz płacić konsekwencje. Tak się składa, że mam znajomych którzy mieli stłuczki, odszkodowania dostali z najróżniejszych firm i żaden się nie skarżył, więc o co chodzi? Myśle, że problemy z wypłatami robią poszkodowani a nie firmy ubezpieczające...
ribeiro
Początkujący