Najtańszy samochód świata

01 Sie 2008, 17:01

Endrju napisał(a):Słyszałem o tym, że firma Tata ma zamiar otworzyć salolny w Polsce i narazie niema być oferowany ten model czyli Nano. Co do autka to dla babci na zakupy w sam raz:D

Dobrze słyszałeś. Prawdopodobnie we wrześniu firma TATA wchodzi na rynek polski , ale z innym autkiem. Nie pamiętam nazwy, ale wyglądowo przypomina mi Opla Corse C lub Fiata Punto I ... mniej więcej coś takiego, 5 drzwiowego z silnikiem 1.4 ma być dostępne już w Polsce za 20 tys zł.
Jeżeli to będzie prawda to może z biegiem czasu autko TATY okazać się hitem w Polsce. Byłoby najtańszym autem rodzinnym.

czas pokaże :)
Maniack
Nowicjusz

01 Sie 2008, 18:06

Maniack napisał(a):
... ale z innym autkiem. Nie pamiętam nazwy, ale wyglądowo przypomina mi Opla Corse C lub Fiata Punto I ... mniej więcej coś takiego, 5 drzwiowego z silnikiem 1.4 ma być dostępne już w Polsce za 20 tys zł.
Jeżeli to będzie prawda to może z biegiem czasu autko TATY okazać się hitem w Polsce. Byłoby najtańszym autem rodzinnym.

czas pokaże :)

To jest raczej Tata Indica i będzie ona kosztować coś w granicach 28 tysięcy więc bardziej się opłaca kupić Dacie Sandero
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

01 Sie 2008, 19:01

możliwe, ale ja czytałem o 20 tyś w gazecie ...

28tyś to nie ma sensu, dokładnie jak napisałeś. Dacia wtedy jest górą.
Maniack
Nowicjusz

03 Sie 2008, 22:54

całkiem całkiem ale wypadeczku to tym cudem bym nie chciałm mnieć.
RAZEM DAMY RADE!!!
boss.007
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: pomorskie

04 Sie 2008, 10:53

boss.007 napisał(a):całkiem całkiem ale wypadeczku to tym cudem bym nie chciałm mnieć.

nie ty jeden ;) poza tym przy kwocie 28 tys. zlotych chyba lepiej by bylo kupic jak mowicie dacie, lub np. 2-letnia fabie
cayman9
Początkujący

04 Sie 2008, 11:51

Bardzo ciekawawa oferta. Zwłaszcza jeśli ktoś nie chce aby jego piersze auto było stare i wymagało częstych odwiedzin w serwisie :P Mam na myśli tą cene 6tyś
kamiiru

07 Sie 2008, 08:53

Jeśli ktoś jeździ tylko po mieście to takie autko ma sens. Ja osobiści nie kupiłbym takiego auta.
diamek1
Nowicjusz

11 Sie 2008, 10:31

Małe autko, a dużo pali.
Smok1996
Nowicjusz

Miejscowość: Okolice Krakowa

13 Sie 2008, 10:47

witam

Nie powiem, 20.000 za nowy samochód, jeszcze niedawno nie do pomyślenia. myślę, że może w Polsce stać się hitem, zwłaszcza jako drugi samochód rodzinny
syrenka
Nowicjusz

13 Sie 2008, 13:44

syrenka napisał(a):Nie powiem, 20.000 za nowy samochód, jeszcze niedawno nie do pomyślenia.

20.000 samo w sobie jako kwota za nowy samochód, to niewiele, ale jeśli się przeliczy ową kwotę na jakość jaką za nią dostaniemy, to nie wygląda to już tak kolorowo. Przynajmniej moim zdaniem :wink:
Smerda_Jajeczny
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: \/\//\\/\//\

17 Sie 2008, 22:48

Jeśli chodzi o pomysł z samochodem z fabryki Tata to czemu nie?! Bardzo dobrze, że taki się pojawił. Doświadczenia z Dacią pokazują, że takie samochody znajdują wielu nabywców. Jak będzie z tym, o wiele mniejszym, dopiero się okaże. Przygotowany był na rynek indyjski, a pamiętajmy, że tam większość osób podróżuje na motocyklu. Z całą pewnością część z nich będzie chciała zamienić go na coś lepszego. Tatę Nano!
Polska młodzież driftuje polskimi samochodami
polakko
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa