Nakładki na progi zewnętrzne - problem

04 Lip 2017, 09:55

Witam. Przeszukałem forum, lecz niestety nie znalazłem interesującej mnie informacji. Jeśli jednak takowa gdzieś się pojawiła i zostało to przeze mnie przeoczone, to proszę nie bijcie :) Chodzi mi konkretnie o zewnętrzne nakładki na progi do Chevroleta Aveo T200 w sedanie, rocznik 2005. Nie znalazłem w internecie zupełnie dedykowanych nakładek do tego modelu. Moje pytanie brzmi w czy mogę zakupić np. poliuretan (stosowany m.in. w listwach na drzwi) o odpowiednich wymiarach i przykleić taśmą 3M? Lub czy jest możliwość "przeniesienia" gotowych nakładek z innej marki? Ewentualnie czy ktoś ma jakieś inne pomysły?
Pozdrawiam serdecznie
eSeL
Nowicjusz

Auto: Chevrolet Aveo

04 Lip 2017, 11:11

eSeL napisał(a):Moje pytanie brzmi w czy mogę zakupić np. poliuretan (stosowany m.in. w listwach na drzwi) o odpowiednich wymiarach i przykleić taśmą 3M?
nikt Ci nie zagwarantuje ze sie nie odkleją niedlugo. Mozna tez na klej do szyb ale to raczej rzeźbianka
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

05 Lip 2017, 11:37

eSeL napisał(a):Moje pytanie brzmi w czy mogę zakupić np. poliuretan (stosowany m.in. w listwach na drzwi) o odpowiednich wymiarach i przykleić taśmą 3M?
Nie wiem czy to będzie dobrze wyglądało i trzymało ;/

Dlaczego chcesz zakładać takie nakładki?
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

06 Lip 2017, 15:54

Rdza idzie z jednej i drugiej strony, gdy dowiedziałem się ceny u blacharza to trochę mnie to przerosło, dlatego myślałem, aby tańszym sposobem, najpierw odrdzewić te elementy, a potem zakryć czarnymi nakładkami.
eSeL
Nowicjusz

06 Lip 2017, 16:01

eSeL napisał(a):gdy dowiedziałem się ceny u blacharza to trochę mnie to przerosło,
czyli ile?
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

06 Lip 2017, 18:58

500zł razem z robocizną za jeden próg. Także mocno zastanawiam się właśnie nad innymi metodami, bardziej chałupniczymi, że tak powiem, które wyjdą mnie na pewno sporo taniej.
eSeL
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Alarm zmęczenia, zrób przerwę za kierownicą
    Wiele samochodów jest obecnie wyposażonych w systemy, które wspomagają kierowcę podczas jazdy. Jednym z nich jest kontrola wykrywania symptomów zmęczenia, szczególnie przydatna podczas pokonywania ...
    Lexus LC F z napędem na obie osie?
    O tym, że Lexus przygotowuje wyczynową wersję flagowego coupe LC, wiadomo już od półtora roku i w mediach pojawia się coraz więcej danych dotyczących nowego samochodu, a nawet szpiegowskie zdjęcia wykonane podczas ...

06 Lip 2017, 22:12

Może i wyjdą sporo taniej ale na pewno nie lepiej. Jak nie zrobisz tego to zaraz będą do roboty podłoga, wnęki drzwi, tylne błotniki. Wtedy liczby za naprawę już będziesz liczył 3 razy tyle i nie będziesz miał za bardzo wyjscia bo takiego auta nie sprzedaż napewno a badań technicznych też nie przejdzie więc będziesz udupiony.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

06 Lip 2017, 23:08

A użycie żywicy, a potem pomalowanie progu? Gra warta świeczki?
eSeL
Nowicjusz

07 Lip 2017, 07:21

eSeL napisał(a):A użycie żywicy, a potem pomalowanie progu? Gra warta świeczki?
Nie. Pewnie pianka do okien tez Ci przeszlo przez mysl. Zrob zdjecia i wrzuc to cos poradze.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika