Witam. Jutro zamierzam uporać się z brzydko wyglądającą maską niewielkim kosztem na jakiś czas. Nie posiadam pistoletu ze sprężarką, lecz do dyspozycji posiadam lakier w sprayu oraz lakier bezbarwny również w puszce. Chciałbym poprawić wygląd maski, która jest teraz w fatalnym stanie i poznać od opinii ekspertów, jakim sposobem zmienić obecną sytuację. Maska prezentuję się tak: Niestety nie jest to super wypolerowany lakier, który odbija dokładnie chmury na niebie. Jest to myślę efekt prażącego słońca tamtego roku. Lakier barwi nawet jeśli przejadę po nim palcem. A teraz konkrety: 1. Jakim papierem ściernym potraktować maskę? 2. Potrzebne mi są jeszcze jakieś preparaty, żeby lakier z puchy mógł wytrzymać max 2 lata? 3. Ile warstw bazy oraz bezbarwnego lakieru dawać ? 4. W jakim odstępie czasowym nakładać warstwy ?
bazor napisał(a):Lakier barwi nawet jeśli przejadę po nim palcem.
to znaczy ze pomalowany jest byle czym i byle jak. A co masz w tym sprayu lakier akrylowy czy bazowy? Jak aktylowy bo bezbarwny juz nie bedzie Ci potrzebny. -Matowanie papierem 600 lub 800 na wode. -dobrze wymyć woda z plynem -oszuszyc -odtluscic benzyna ekstrakcyjna lub zmywaczek silikonowym -no i lakier jezeli masz akrylowy to psikaj kilka grubszych warstw co 5 minut az efekt bedzie dla Ciebie zadowalajacy Jezeli chodzi o bazowy to psikasz co 5-10 minut do momentu az ladnie wszystko pokryjesz i nie bedzie zadnych plam. Na to bezbarwny 3-warstwy co 5 minut. Ostatnia warstwa staraj sie mocno wylac zeby efekt byl jako taki bo jak bedzie cienka warstwa bo bedzie taka kasza i mat
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Dzięki za szybką odpowiedź ! Na puszce, który jest lakier pisze Akryl jak i na bezbarwnym również Ale zamawiając spreja pod kolor z allegro w którym musiałem podać kod koloru. Na instrukcji było, żebym na ten kolor bazowy położył właśnie pare warstw bezbarwnego, który dostałem w zestawie i jakiś odtłuszczać, który też się przyda. Dzięki za pomoc, jadę kupić papier ścierny i zabieram się za szorowanie
Moc i ekonomia, czyli hybrydowa wersja Toyoty Yaris Cross pod lupą Już po kilku miesiącach od rynkowego debiutu stało się jasne, że Toyota Yaris Cross pretenduje do miana europejskiego bestsellera. Rok po premierze, prognozy się sprawdziły - Japończycy trafili w dziesiątkę, bo miejski crossover ...
Nowa Toyota Hilux GR Sport debiutuje w RPA Na rynek Republiki Południowej Afryki wchodzi limitowana edycja Hiluxa, firmowana przez Toyota Gazoo Racing, sportowe ramię Toyoty. Pick-up Hilux GR Sport otrzymuje trenowe wyposażenie i profesjonalne oklejenia Gazoo Racing, ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.