[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Nixerek napisał(a):Załatwiłem sprawę, kupiłem w aptece strzykawkę setkę i cewnik do oddawania moczu, połączyłem rurki i oddesalem przez bagnet, tak dla świętego spokoju. Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam
Podejście bardzo dobre ale w tym przypadku raczej by się nic nie stało bo nie wiem czy przelałeś więcej o 0,5 litra. Do tego jeszcze dochodzi błąd pomiaru. Nie wiemy też czy mierzyłeś olej na ciepły silniku czy też zimnym. Niemniej jednak lepiej nie przekraczać tego stanu max na bagnecie.Nixerek napisał(a):Załatwiłem sprawę, kupiłem w aptece strzykawkę setkę i cewnik do oddawania moczu, połączyłem rurki i oddesalem przez bagnet, tak dla świętego spokoju.
quel napisał(a):Nie, ale realnie nic się nie stanie. Wał korbowy nie będzie uderzał o tafle oleju, miska ma dużą rezerwę.
MotoAlbercik napisał(a): Jakby autor tematu przyjechał do was na warsztat, zalalibyście mu tego oleju tyle, ile ma, to oddalibyście mu auto z tym nadmiarem oleju i powiedzielibyście mu, że tak może być i nic się nie stanie? I jeszcze dalibyście mu na to gwarancję?
quel napisał(a):Nie, ale realnie nic się nie stanie.