Naprawa drzwi po lekkim wgnieceniu

25 Sty 2015, 22:03

Witam wczoraj przez głupotę stuknąłem w drzwi szwagrowi na podwórku :D! Od kierowcy.
Wgniecenie jest dosyć duże na całe drzwi prawie , ale jest łagodne bez ostrych załamań , jest wgniecenie od listwy na drzwiach w górę i klamkę delikatnie przestawiło. ( nie mam zdjęcia) . Orientuje się ktoś czy lepiej szukać drzwi , czy naprawiać te i jaki ewentualnie by był koszt naprawy? Jest to mercedes w210 elegant.
kimos123
Nowicjusz

Auto: nie mam

28 Sty 2015, 15:35

Z tego co opisujesz to nie da się pewnie wyprostować bez malowania. Możesz podpytać firmy które zajmują się usuwaniem wgnieceń bez malowania, ale nikt ci nie wyceni takiej pracy jak nie zobaczy co trzeba dokładnie zrobić.

Ja bym zobaczył jeszcze na aledrogo drzwi do tego modelu może udało by się kupić w tym samym kolorze. Wtedy koszty przypuszczam były by najniższe.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

29 Sty 2015, 21:10

Sprawdzałem drzwi 300zl + przesyłka 100zł . A naprawa nie mam pojęcia, raczej trzeba będzie pomalować. Ile to może kosztować 500-600?
kimos123
Nowicjusz

Auto: nie mam

29 Sty 2015, 23:00

kimos123 napisał(a): Ile to może kosztować 500-600?

Naprawa + malowanie tak pewnie wyjdzie. Zależy jeszcze ile czasu trzeba będzie poświęcić na naprawę tego wgniecenia i czy da się to dobrze wyprostować nie nakładając kilogramów szpachli.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

09 Mar 2015, 10:02

Spróbowałby jeszcze wygniatania, wychodzi taniej. Nie zawsze się da wszystko wygnieść ale podjechać warto i zapytać. Nie wiem jak tam w Warszawie, ale u nasz we Wrocławiu polecam Grad SOS. Zobacz na stronie jakie cuda wygniatają. Ja swojego hyundai-ka wygniotłem i śladu nie ma. Jak byłem wcześniej u blacharza to chał 3 razy tyle. :D
Patrol84
Obserwowany

Prawo jazdy: 16 06 1984
Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: Hyundai i30
Silnik: 1.9
Paliwo: Benzyna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kalkulator jednostek mocy
    Najdzęściej używaną jednostką w samochodach do określenia ich mocy jest "KM" jednak jak możemy się dowiedzieć czytając różne opracowania jest to pozaukładowa jednostka mocy (w układzie jednostek miar MKS), bardzo często ...
    MINI by PUMA - Dynamiczny styl jazdy i sportowa moda
    Producent samochodów, firma MINI, oraz lifestylowa marka odzieżowa PUMA podpisały umowę partnerską zacieśniającą ich kilkuletnią współpracę. Umowa ta stanowi połączenie sił dwóch innowacyjnych marek-ikon, ...