Naprawa samochodu po stłuczce. Hyundai Elantra 2022 r.

03 Kwi 2025, 21:17

Cześć wszystkim, posiadam Hyundaia Elantra VII (2022 r.), którym ostatnio miałem kolizję. W efekcie ucierpiały przednie i tylne drzwi po lewej stronie oraz klamka. Jak oceniacie? Wymagana jest tutaj wymiana drzwi czy jednak można to uratować przy naprawie blacharsko-lakierniczej? Jak na złość model ten przestał być sprzedawany w Polsce i przeglądałem już masę stron i nigdzie nie znalazłem drzwi, choćby używanych (głównie przednich, bo tylne czasem się zdarzają). Totalnie nie wiem co teraz zrobić. Sprowadzać te drzwi czy kierować się do serwisu i liczyć, że przy dużej ilości szpachli to naprawią? Co polecacie zrobić? W załącznikach zdjęcia. Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.
szewa
Obserwowany

04 Kwi 2025, 06:54

Do wymiany niestety
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Skoda Octavia - zmodernizowana trzecia generacja modelu
    Premiera gruntownie zmodernizowanej trzeciej generacji modelu OCTAVIA miała miejsce 10 stycznia w Akademii Sztuk Pięknych w Wiedniu. Podczas trwającej dwadzieścia minut prezentacji Prezes Zarządu ŠKODY Berhnard Maier ...