[PILNE] Ocena stanu blacharskiego – Toyota Auris 1.6 benzyna+LPG,2007

01 Kwi 2025, 20:33

Cześć, Proszę oceńcie stan blacharski tego auta. Poważne ogniska rdzy w progach i na belce środkowej (załączam zdjęcia – stan po prawej stronie i od spodu.
Zależy mi na realnej opinii: Czy da się to jeszcze naprawić i uratować ten samochód?
Z góry dziękuję każdemu, kto podpowie mi coś z punktu widzenia blacharza, diagnosty albo osoby, która zna temat od podszewki.
[PILNE] Ocena stanu blacharskiego – Toyota Auris 1.6 benzyna+LPG,2007 [PILNE] Ocena stanu blacharskiego – Toyota Auris 1.6 benzyna+LPG,2007 [PILNE] Ocena stanu blacharskiego – Toyota Auris 1.6 benzyna+LPG,2007
ToyotaAuris
Obserwowany

Zdjęcia: 3

01 Kwi 2025, 20:50

Niestety norma. Progi do zrobienia a ta belka z tego co pamiętam to podpórka baku do wymiany. Trzeba sprawdzić belkę zawieszenia, rurę wlewu paliwa i mcpersony.
Ogólnie sporo kosztów i nie każdy tym chce się zająć.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

01 Kwi 2025, 20:55

Czyli już można o takim aucie mówić szrot?
ToyotaAuris
Obserwowany

Zdjęcia: 3

05 Kwi 2025, 22:15

Wszystko zależy w jakim stanie jest reszta auta, za jaką kwotę kupujesz i czy chcesz ładować pieniądze. Ja swoją kupiłem w tak dobrej cenie, że chociażbym miał włożyć drugie tyle co włożyłem żeby zrobić spód to się opłaca i tak.
Lapster
Obserwowany

06 Kwi 2025, 11:59

Przyjrzyj się od wewnętrznej strony progom i podłodze z tyłu przed tylnym kołem. Dobrze jest ogólnie przejrzeć całe podwozie na podnośniku żeby po zakupie nie pojawiły się dodatkowe niespodzianki :wink:
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Świeć przykładem i odblaskiem poruszając się po drogach
    Jedną z najważniejszych zasad bezpieczeństwa jest zasada widoczności. Uczestnicy ruchu drogowego powinni zadbać o to, by być widocznym dla innych i sami być jak najlepiej przygotowani do tego, by obserwować drogę i jej otoczenie. ...