[Cooper D] Naprawa wtryskiwaczy Delphi

22 Wrz 2015, 10:03

Cześć,

Mam do naprawy wtryskiwacze Delphi z mojego Mini Coopera D. Nie mam pewności czy za objawami stoją wtryskiwacze, chociaż wszystko na to wskazuje. Samochód dość często ma problemy z uruchomieniem silnika (zwłaszcza po przestanej nocy). Gdzie mógłbym wysłać takie wtryskiwacze do sprawdzenia oraz ewentualnej ich naprawy?
Balder
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 01 1982
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Mini Cooper D
Silnik: 1.6 D 109 KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

11 Paź 2015, 21:12

Z tego co wiem to tam są wtryskiwacze Common Rail Boscha, a nie Delphi. Zadzwoń sobie do Boscha [link niedostępny] i sprawdź bo chyba mam racje. Bardzo dobry serwis, więc myślę, że ci podpowiedzą.
daciek
Obserwowany

Auto: Dacia Logan
Paliwo: Diesel

12 Paź 2015, 08:34

Najgorsze jest to, że czasami po tej całej regeneracji wtryskiwaczy mija pół roku i robi się tak samo jak było :) Ale nie jest to regułą!! Jak się planuję jeździć autem dłuższy czas z własnego doświadczenia proponuję kupno wtryskiwaczy Bosch u niedziałka, a i znaleźć kogoś kto ma zniżki 25 % i wtedy problem znika na dłużej :)
roziom3388
Początkujący

Zdjęcia: 39
Auto: Honda Prelude
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault EZ-ULTIMO to samochód autonomiczny
    Warszawa posłużyła jako sceneria do dla filmu promocyjnego oraz realizacji sesji zdjęciowej najnowszego samochodu autonomicznego Renault EZ-ULTIMO, oficjalnie pokazanego po raz pierwszy na Salonie Samochodowym w Paryżu. W ...
    Jak działa ogrzewanie w pojazdach elektrycznych?
    Do ogrzewania kabiny w pojazdach z silnikami spalinowymi służy nagrzewnica włączona w obieg cieczy chłodzącej silnik. W pojazdach elektrycznych tego źródła darmowego ciepła już nie ma, ale przecież wystarczy zastosować ...