Witam!
Jako że przyszło mi się rozstać z moją Mazdą, 323F BG, 1.6 16V, '93.- szukam następcy- przyzwyczaiłem się już do jakiejś tam w miarę fajnej dynamiki, i (prawie) genialnego prowadzenia- nie zejdę poniżej tego:)
Nie potrzebuję wielgachnego kombi ani vana, samochód gabarytowo podobny do bg spokojnie mi wystarczy, może to być też 3 drzwiowe.
Wstępnie wypatrzyłem-
- również Mazdę, też 323F, tylko że BA, no i 1.8
- Huyndaia Coupe 2.0, ale to chyba jeszcze nie moja pólka cenowa- o tym za chwilę
- może Astra II 1.8-2.0 (fajne, sztywnawe zawieszenie) ale chyba jak wyżej jeśli chodzi o kasę.
Plus minus chciałbym dać za sam samochód okolice 6-tki, może z groszem, i do tego dorzucić LPG sekwencyjne.
Zdaję sobie sprawę z kosztów początkowych filtrów, olei, płynów, świec, pewnie przewodów wn (ze względu na gaz), czy jakichś tam klocków ham, końcówek drążka, łączników stabilizatorów- jednym słowem pierdół.
Mam szanse znaleźć samochód dla siebie?
Chodzi mi po głowie np taka sztuka-
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]Będę wdzięczny za opinie, czy ewentualne podsunięcie innych samochodów, które jakąś tam frajdę z jazdy niedużym kosztem dają.
P.S.
Dlatego proszę nie odsyłać mnie przypadkiem do miękkiego kanapo-wozu pt lanos, albo mulastej corsy 1.0
![Smile :)]()