Samochod do 5tys. zł

20 Sie 2011, 13:16

Hej
Za miesiąc dostanę prawo jazdy więc czas pomyśleć nad pierwszym samochodem :D budżet mam skromny około 5tyś. co do wymagań autko musi być dość duże po to abym mógł się spokojnie zmieścić (193cm wzrostu :P ) chciałbym aby samochód był niezawodny zawsze dowiózł mnie do celu spalanie około 7-8l wyposażenie nie mam jakiś specjalnych wymagań bo wiem jaki mam budżet co do mojego gustu motoryzacyjnego to podobają mi się sedany liczę na waszą pomoc z góry dzięki za wszelkie porady :wink:
Sami
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

20 Sie 2011, 15:08

civic V sedan 1.6 czy 1.5 powienien zadowolic Cie dynamika i niezawodnoscia :) wiem Civici zwalkowany temat i ciagle polecane, no ale autko jest tego warte, nawet upalania itp itd w miare dobrze znosi :)
objechani na 1/4 by ja+felka
Scorpio2.9i24V 207KM
A3 1.8 125KM
Vectra a/b1.8 90/125KM
Felka1.3+90KM
diabl0001
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: mrozy i okolice
Auto: Celica VI 1.8

20 Sie 2011, 16:07

Z tym spalaniem może być ciężko.Ja od siebie polecam Opla Vectre B,za te pieniądze dostaniesz coś z początku produkcji,ja mam 185cm i z przodu mi sie dobrze siedzi jak do roboty jeżdzimy.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

21 Sie 2011, 11:28

Potwierdzam,Vectra ma dużo miejsca w środku.Nawet najmniejszy silnik 1.6 101KM wystarczy.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

21 Sie 2011, 23:11

Uwielbiam takie ceny ( do 5 tysiecy ) bo wtedy wybiera sie auta starsza - niezawodne i bez tej elektorniki . Proponuje Ci Niemiecką motoryzacje bo miałem już 5 niemieckich aut i to tylko z Volkswagena i nigdy sie nie zawiodłem aaa jak wpadł mi jedno Volvo to nie mineło pół roku aaa już auto do generalnej naprawy. Moim zdaniem odpowiedni by był dla Ciebie Volkswagen Vento. To jest prawie to samo co Golf III tylko on jest sedanem i moim zdaniem bardzo ładnym. W silniku TDI pali bardzo mało. A 90KM wystarcza spokojnie żeby wyprzedzić. Na trasie 140km w tym jakieś 6 km w mieście i w korkach spali jakieś 7 l czyli około 30-40zł. W trasie przy rozsądnej jezdzie pali niecałe 5 l aaa w mieście koło 6. Autka pokrewne do tego Vento które tobie powinny też sie spodobać to Volkswagen Polo III sedan i passat sedan. Zycze Ci miłego wybierania w autach i nie nalegam żebyś wybrał Volkswagena ale tylko mówie to co wiem z własnego doświadczenia że to niezawodna firma. Miałem takie Vento w 1.9TDI 90kM i trasa rzeszów -> berlin -> dortmund -> rzeszów nie sprawiała mu problemu... Dawał rady na autostradzie spokojnie, aaa co ważne mało palił i dojechał bez problemu aaa nowe BMW stały na poboczu na autostradach bo sie zepsuły.
maciek1203
Aktywny

Miejscowość: Tarnobrzeg
Auto: Hyundai Pony
Silnik: 1.5 83KM
Rok produkcji: 1991

22 Sie 2011, 11:28

maciek1203 napisał(a):...Dawał rady na autostradzie spokojnie, aaa co ważne mało palił i dojechał bez problemu aaa nowe BMW stały na poboczu na autostradach bo sie zepsuły.

buahahahhaha :D :D :D
viwaldi

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy obwodnice miast powinny być płatne?
    Czy płacenie za obwodnicę stawia pod znakiem zapytania sens jej istnienia? Przecież obwodnica ma za zadanie odciążenia centrum miasta. W przypadku jak będzie płatna to czy kierowcy nie wybiorą jednak przejazdu przez centrum.

22 Sie 2011, 11:35

viwaldi napisał(a):
maciek1203 napisał(a):...Dawał rady na autostradzie spokojnie, aaa co ważne mało palił i dojechał bez problemu aaa nowe BMW stały na poboczu na autostradach bo sie zepsuły.

?
maciek1203
Aktywny

Miejscowość: Tarnobrzeg
Auto: Hyundai Pony
Silnik: 1.5 83KM
Rok produkcji: 1991

22 Sie 2011, 12:53

maciek1203 napisał(a):
viwaldi napisał(a):

?

przeczytaj co napisales i sie nie dziw. przeciez to smiech na sali :D
praktycznie kazdy, nie zapuszcony, samochod zrobi trase ktora opisales jezeli tylko kierowca nie bedzie caly czas jechal z pedalem w podlodze. zadna w tym zasluga VW czy jakiegokolwiek producenta. tak po prostu ma byc i juz. w 2005 zrobilem przeszlo 5000 km peugeotem 205 z 1993 r. i zero usterek. czy mam mu za to pomnik postawic? samochod ma jezdzic i tyle.

porownywanie auta za 5k do "nowych BMW"... jest jak mierzenie predkosci termometrem. czysty absurd. i ile tych BMW stalo na poboczu? wszystkie? 1? 2?

w autach do 5k, a wiec juz "wiekowych" zdecydowanie wazniejsza jest historia samochodu niz jego marka. fakt ze jak masz zerowy wypas to mniej sie moze popsuc ale na pewno nie jest to najwazniejsze kryterium przy wyborze. w koncu bedzie jezdzil w cywilizowanych regionach ;)

pozdr
viwaldi
viwaldi

22 Sie 2011, 14:15

ojciec mial wieswagena passata i sie psul co 2 dni, to dopiero byl wunderwaffe... :twisted:
objechani na 1/4 by ja+felka
Scorpio2.9i24V 207KM
A3 1.8 125KM
Vectra a/b1.8 90/125KM
Felka1.3+90KM
diabl0001
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: mrozy i okolice
Auto: Celica VI 1.8

22 Sie 2011, 16:29

Wszystko zależy na jaki egzemplarz sie trafi,w dzisiejszych czasach nawet nowe auta są już po przejściach.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012