Następca Golfa do 18 tysięcy

10 Mar 2018, 13:36

Cześć, jakoś w październiku będę kupował nowe auto. Będę miał na nie odłożone około 18 tysięcy, chciałbym kupić w miarę dynamicznego sedana, z silnikiem benzynowym, którego będzie można bez problemu wrzucić w instalacje gazowa. Zastanawiałem się nad skoda superb/octavia 1.8T, vectra c 2,2 lub 2,0T, passatem b5 1,8T. Macie jakieś pomysły za czym można tez się rozglądać?
Fillon
Obserwowany

Auto: Vw golf 4
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

10 Mar 2018, 13:56

Jak chcesz dynamiki konkretnej to Octavia RS ale to zasadniczo tez Golf IV tylko w topowej wersji.
Ja bym poszukał A4 B6 1,8T żeby trochę odejść od tej płyty G4
Vectra C też ok ale ja bym szedł w 2.0T albo alternatywnie Saab 9-3 II

Także A4 B6 1,8T lub Vectra C/ Saab 9-3 II 2,0T
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Typ: Sport/Coupe

11 Mar 2018, 11:26

Właśnie zobaczyłem, że Audi i opel maja dwumase. Bać się tego w silniku benzynowym, czy olać sprawę bo nie jest tak obciążane jak w dieslu?
Fillon
Obserwowany

Auto: Vw golf 4
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LC Structural Blue Edition
    Limitowana wersja Structural Blue Edition, pokazana w 2017 roku, to najciekawsza odsłona Lexusa LC. Sekretem tej wyjątkowej edycji specjalnej jest niebieski lakier Structural Blue, inspirowany barwą tropikalnego motyla Morpho ...
    Najpopularniejsze crossovery w Polsce – styczeń 2017
    W pierwszym miesiącu 2017 roku rynek nowych samochodów odnotował kolejne wzrosty. Sprzedaż na poziomie przekraczającym 41 tys. sztuk oznacza, że był to najlepszy styczeń od 10 lat. Popyt generowany jest głównie ...