Następca Laguny 1 FL do 3tyś euro

26 Sie 2018, 11:44

Witam jestem fanem forum, czytam od kilku lat.Szukam swojego 6 auta obecnie od około 3 lat mam lagunę 1 fl 1.6.Największy problem ,że nie wiem jaki segment auta wybrać liczę na pomoc ;)
Przebieg roczny 20-30tyś(praca 60km+kręcenie po mieście+830km do domu w jedną stronę,wakacje itp.)
Wymagania:
-klima
-w miarę moc(chętnie 150+)
-spalanie średnie przełknął bym 10-11l
-ON PB nie wiem
-w miarę ciche i wygodne
-segment raczej kompakt odpada?
-rocznik raczej bez znaczenia
-przyjemne wnętrze

Mieszkam w De trasa do pracy poza miastem, generalnie tryb mieszany z przewagą poza miastem.Na samo auto do 3tyś euro,pakiet na naprawy 2 tyś PLN po zakupie.Chętnie auto na 3 lata w tym czasie przełknę naprawy rzędu 2 tyś PLN na rok.
Nie mam jakiś szczególnych preferencji odnośnie marki liczę na pomoc odnośnie silnika, segmentu auta,marki.
Pozdrawiam
Gregoryyy91
Nowicjusz

26 Sie 2018, 16:42

Dzięki za pomoc
Gregoryyy91
Nowicjusz

26 Sie 2018, 19:08

Wykonywałeś jakieś przelewy czy coś, że spodziewasz się odpowiedzi po kilku godzinach w wolny dzień?

Na pewno nie kupisz nic co przebije lagunę w kwestii przestronności i wygony, nooo chyba, że c5 ale tam 150ps raczej nie znajdziesz.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

26 Sie 2018, 19:09

Nie obrażaj się, bo:
1. Forum to nie czat, gdzie odpowiedź otrzymujesz po kilku sekundach;
2. Podobnych tematów (jeśli chodzi o wymagania) jest codziennie kilka, więc nie zaszkodzi trochę poszukać;
3. Możemy się wypowiadać na temat cen w Polsce, większość z Nas nie zna rynku niemieckiego i ciężko Nam odnieść się do kwoty 3k Euro
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

26 Sie 2018, 19:22

Sorki...Czy warto C5 przed liftingiem kupić?Sporo tego w przystępnych cenach, dobrze wyposażone... Niepokoją Mnie opinie niezbyt pochlebne, ponoć po fl było lepiej,ale tych wersji jest dość mało.W tak starym aucie chyba nie warto iść w diesla?
Gregoryyy91
Nowicjusz

27 Sie 2018, 08:15

C5 jest jak najbardziej godne uwagi,możesz popatrzeć na silnik 2.0 16V 136km.
2.0HDI też jest ok pod warunkiem że ktoś dbał o serwis bo w przeciwnym razie koszta utrzymania będą kolosalne.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus IS 430
    Wyjątkowym samochodem Lexusa był również IS 430, opracowany na targi SEMA w 2003 roku. Choć auto na pierwszy rzut oka przypominało po prostu nieco stuningowanego sedana IS, zmiany były znacznie istotniejsze. Pod maską ...