Następca Volvo C30 otrzyma 5-drzwiowe nadwozie

28 Lis 2011, 11:54

Produkowane od 2007 r. Volvo C30 niedługo przejdzie na emeryturę, ustępując miejsca nowemu modelowi, który już przechodzi testy drogowe. Kompakt Volvo ma być samochodem funkcjonalnym z 5-drzwiowym nadwoziem, pojemnym bagażnikiem (ten w obecnym modelu ma nieco ponad 200 l) i miejscem dla pięciorga pasażerów (aktualny model jest 4-osobowy).

Volvo liczy na to, że następca modelu C30 zrobi karierę nie tylko w Europie, ale także w USA, gdzie ma powalczyć o klientów z BMW X1 czy - w przyszłości - z Mercedesem BLK. Silniki nowego Volvo będą osiągać moc nawet 240 KM. Planowana jest też wersja elektryczna.
Przedstawiciel Volvo na Forum
Napisz do mnie jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o samochodach Volvo
coronil
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

01 Sty 2012, 16:53

Świetna zapowiedź. Szykuje się mocna premiera od Volvo. Czekałem na ciekawą propozycję kompaktu tej marki. C30 zawsze mi się podobało, ale przeczypuszczam, że V40 będzie jeszcze lepszy.
qatrrrro
Początkujący

Miejscowość: Warsaw

02 Lut 2012, 12:42

Na premierę tego modelu czeka chyba każdy wielbiciel szwedzkiej marki. Jest to świetne uzupełnienie floty Volvo.
tewusek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 04 09 2002
Auto: Volvo S60

06 Lut 2012, 15:15

Skoro powalczy z BMW X1, to to ma być mały suv?
Kuguar
Nowicjusz

Miejscowość: Okolice Warszawy.

07 Lut 2012, 12:51

Nowe Volvo V40 będzie pewnie konkurowało z nowym bmw z serii 1, ale nie x1 :)
W kwestii suvów to Volvo pracuje nad najmniejszym suvem w swojej flocie - XC30

Pozdrawiam
qatrrrro
Początkujący

14 Maj 2012, 12:17

Wszystko już jasne, następca to zaprezentowane na targach w Genewie Volvo V40!
Przedstawiciel Volvo na Forum
Napisz do mnie jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o samochodach Volvo
coronil
Początkujący

Miejscowość: Warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...

18 Maj 2012, 10:53

Pierwsze Volvo V40 już jeździ po ulicach Polski, pare dni temu zostało kupione w jednym z salonów. Ciekaw jestem w jakim stopniu nowy model szwedzkiej marki zaleje polskie drogi.
qatrrrro
Początkujący