REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
anowalski85 napisał(a):Przymierzam się kupić właśnie na jesień, czy warto kupować w tym okresie czy lepiej poczekać na inną porę kiedy będą lepsze warunki, oferty?
anowalski85 napisał(a):Chciałbym też wystawić na sprzedaż ten obecny, ile wg Was może być warty w tej opcji(Highline, 280 tys km, klimatronic, radio, jeździ sprawny, większy remont za 7k na początku tego roku) albo za ile można go wystawić?
anowalski85 napisał(a):- Honda Civic VIII
anowalski85 napisał(a):- Przymierzam się kupić właśnie na jesień, czy warto kupować w tym okresie czy lepiej poczekać na inną porę kiedy będą lepsze warunki, oferty?
Barol napisał(a):Nie ma reguły,niektórzy twierdzą że warto poczekać do nowego roku bo auto będzie rok starsze więc cena musi być niższa ale to mit.
Barol napisał(a):U nas niestety mało kogo obchodzi ile włożyłeś w auto i jest masa Januszy którzy chcieli by kupić za pół darmo zadbane zdrowe auto i w przypadku Golfa też tak będzie.
Jeśli jest zdrowy i w miarę zadbany to około 5000zł można wołać ale zaraz pewnie zostanę skrytykowany przez niektórych że takiego za 3000zł można kupić.. cóż rynek zweryfikuje.
toyman40 napisał(a):to jest mit...3 lata temu sprzedałem aurisa z 2010R 86 000km 1.6 benzyna za 28500zł..takie były wtedy ceny
3 miesiące wstecz sprzedałem aurisa z 2010R 100 000km 1.6 benzyna za 31900zł , takie są dzisiaj ceny
Gdzie tu sens i logika, auto starsze o 3 lata i droższe o 3400zł
a nie jest problemem żeby znaleźć takiego aurisa w ogłoszeniach i za 35-36 tys
toyman40 napisał(a):Ale przecież może wystawić za 10 000zł i poczekać, jak nie będzie klienta to można obniżać po 1000zł
NIż wystawić a 5000zł gdzie i tak będą go nudzić żeby oddał za 4000 czy 3500zł
Za 3-5 tys to byle komu zawsze sprzeda
chyba że chce pozbyć się tu i teraz
galakty napisał(a):No tak, skrzynie M32 które już się zdążyły zepsuć i turbo, które w benzynie się praktycznie nie psuje.
Barol napisał(a):Nie ma reguły,niektórzy twierdzą że warto poczekać do nowego roku bo auto będzie rok starsze więc cena musi być niższa ale to mit. Rynek tak zwariował że auta w ciągu ostatniego roku podrożały a niektóre nawet bardzo.
Barol napisał(a):
U nas niestety mało kogo obchodzi ile włożyłeś w auto i jest masa Januszy którzy chcieli by kupić za pół darmo zadbane zdrowe auto i w przypadku Golfa też tak będzie.
Jeśli jest zdrowy i w miarę zadbany to około 5000zł można wołać ale zaraz pewnie zostanę skrytykowany przez niektórych że takiego za 3000zł można kupić.. cóż rynek zweryfikuje.
franccc napisał(a):Z twoich propozycji do czegoś nadaje się civic ale musisz się tym przejechać bo trochę taczka
Ode mnie bravo 1.4 tjet i auris 1.6
galakty napisał(a):Civic się przejedź, bo momentu obrotowego to on nie ma i może być słabo. No i budżet to tak sobie na dobrą sztukę.
Ja bym szedł w Bravo TJet bo będzie najbardziej "świeży" i przyjemnie jechał.
Auris OK, do tego Ceed/i30 mogą być ale jako opcja dodatkowa jeśli fajna sztuka się znajdzie.
Edquar napisał(a):Ja bym Tjeta odpuścił, raz że awaryjne skrzynie w tych latach bywały, do tego turbawka i koszty ostro w górę.
Honda dobra opcja bo 140 koni, i zwykły wieczny silnik.
Nie wiem tylko jak z wygłuszeniem.
galakty napisał(a):Ja już czasami wymiękam z tymi propozycjami.
Edquar napisał(a):Swoją drogą nie wiem czy autor znajdzie super igłę 150 koni sport za 20k, a kupno 120 koni to bezsens wg mnie.
anowalski85 napisał(a):- Ceed jakie polecane silniki? Trochę babciowóz(mój golf w sumie też), ale widać że zwinny i dobry do miasta. Tylko tutaj też 5 biegów widzę w tym budżecie. Jakieś bolączki?
- i30 też jakie silniki benzynowe polecacie? On nie jest dłuższy czasami, takie kombi już bardziej? Przypomina Ceed, więc jak z tymi biegami i z wyciszeniem na autostradach?
anowalski85 napisał(a):Chevrolet Cruze fajne zaskoczenie. Nie wiedziałem o tym. Nawet fajne wnętrzne, na tym zdjęciu troche do Focusa podobny, ciekawe jak z widocznoscia z tyłu. Amerykaniec pewnie wygodny, to na plus, a jak z awaryjnością?
anowalski85 napisał(a):I czy faktycznie jak "od Niemca" to lepsze?
toyman40 napisał(a):niemiec ci dobrego auta nie sprzeda, teraz moda na skandynawię dania , szwecja
anowalski85 napisał(a):autostradą/eską, to maks 95-100 km/h, bo powyżej to nie było słychać radia i trzeba było krzyczeć. Ale może trafiły akurat na takie bieda egzemplarze.