Nasze telefony

17 Kwi 2015, 15:14

dzida napisał(a):Mój typ na dziś? LG G2 lub G3s jeśli chodzi o tańszy. G3 jeśli chodzi o droższy, a i tak niedługo stanieją z racji wejścia G4 na rynek. Android już 5.0 ;) Dobrze wykończone w przeciwieństwie do budżetowej linii L. No i dalej są to telefony w dobrej cenie o dobrych parametrach.

Te nowe LG to bardzo udane smartfony :) G2 i G3s są ok. G3s jest znakomicie wykonany w porównaniu do konkurencyjnych samsungów.
Jak chcesz coś przystępnego cenowo to polecam Motorola Moto G 2 Gen.
Jest na prawdę dobrze jeśli chodzi o zoptymalizowanie ponieważ telefon chodzi płynniej od Galaxy S4. Do tego telefon ma zapowiedziany android 5.1
Damian99
Nowicjusz

Miejscowość: Żyrardów
Auto: "Nie mam"

26 Lip 2015, 15:22

samsung grand prime
borsuk
Nowicjusz

Auto: Opel astra

14 Wrz 2015, 11:08

Ostatnio wzięta z3 w fajnej cenie w orange :P
zielonek
Aktywny

Auto: P 206

18 Wrz 2015, 07:27

2 tele nie dla szpanu, nokia 2330 i nokia 1600 stare mało jare ale lubię prostotę :mrgreen:
Gość77142

21 Wrz 2015, 18:12

Po wielu rozmyślaniach i wertowaniu modeli zostałem przy pierwszym typie.
LG G3 32GB 3GB RAM zamówiony za niecałe 1400zł - ważne, że to mocniejsza wersja więc nie będzie lagowania. Poprzednik, czyli LG L9 idzie na emeryturę.
Ogólnie kupowałem oczami i nie zależało mi na wydajności tak bardzo, bo nie używam smartfona do gier itp.
W grę wchodziły taki modele jak Samsung Galaxy A7, Huawei P8, Sony Z2 oraz HTC M8.
A7 i P8 zachwycały aluminiowym wykończeniem, o które mi na początku chodziło ale zniechęcały niewymienną baterią. W Sony nie leży mi wyświetlacz i grube ramki. HTC wyglądał tylko fajnie na zdjęciu ale nie w realu :(
G3 pozostało dzięki najlepszemu wyświetlaczowi i przekątnej aż 5,5" przy najmniejszych wymiarach zewnętrznych (w realu spodobał mi się bardziej niż aluminiowy A7), indukcyjne ładowanie (niedostępne w obudowach z aluminium) oraz co ważne zapowiedzianej już dziś aktualizacji do Androida 6.0.
Podobne osiągi ma G4 ale wg mnie gorzej wygląda i jedynie ma lepszy aparat, na którym mi nie zależy i jest droższy o 400-500zł

i nawet nie wspominajcie o iPhonie (bawiłem się 5S i 6), bo w tej cenie to miernota z malutkim ekranikiem (5S), grubymi ramkami (czyt. wiekościowo taki 6 jak G3 tyle, że o cal mniejszy ekran) i ta cena z d***
ogólnie iPhone to SUV wsród telefonów - bezsensowne ale każdy chce mieć, a oprogramowanie to 4x4 :mrgreen:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

18 Lis 2016, 10:37

Samsung galaxy core prime. Fajny i tani był ale mam go już ponad rok i chyba czas na zmianę.
sebbbax88
Nowicjusz

Auto: VW Passat
Paliwo: Benzyna + LPG

18 Lis 2016, 14:03

Ja miesiąc temu zmieniłem swojego prawie 5-cio letniego Wave3 na nowego J-5 i na razie jestem zadowolony. Potężna i wymienialna :!: bateria 3100mah na pewno jest dużym atutem tego telefonu. Procek do internetu (na LTE śmiga aż miło) wystarczający, do gier może być za słaby. Do tego ekran 5,2" super amoled. :ok:
Ostatnio edytowany przez yeti65, 18 Lis 2016, 15:21, edytowano w sumie 1 raz
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Typ: SUV

18 Lis 2016, 15:14

Skoro temat został odkopany może ktoś zarzuci opinią na temat iPhone 6s (najlepiej plus)? Na przyszły rok czeka mnie zmiana telefonu, a że na pewno nie będzie mnie stać na 7 to czemu by nie w.w :wink: chętnie poczytam również opinie na temat nowych HTC tylko łopatologicznie proszę, bo to dla mnie czarna magia :mrgreen:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

18 Lis 2016, 16:56

Kumpel ma 6s,bawiłem się tym i musze powiedzieć że przyjemny telefon ale ja stwierdziłem że nigdy nie kupię telefonu wartego więcej niż 1k bo w razie upadku czy innego przypadku losowego bym się chyba pochlastał.. teraz mam HTC 816 i dobrze że miałem na nim hartowane szkło które nakleiłem pare dni przed wypadkiem bo miałbym po wyświetlaczu a takto mam tylko popękane szkło a dotyk działa bezproblemowo.

Mi też zbliża się powoli wymiana telefonu po nowym roku i zastanawiam się co kupić bo stwierdziłem że sprzedam HTC,na przedłużenie umowy wezmę jakiś tel który też sprzedam i za tą kasę coś kupię. W oko wpadł mi Asus Zenfone 2 ZE551ML,całkiem dobre parametry za przyzwoite pieniądze ale podejrzewam że nikt z tutaj obecnych go nie miał :naughty:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Rok produkcji: 2012

19 Lis 2016, 13:27

Kumpel zakupił Huawei mate i też szczęśliwy, a dał chyba 1.2k

Ja bym chętnie kupił sobie iPhone, bo Androida i Windowsa już przetestowałem, pora na ios :mrgreen: HTC też wydaje się spoko, ale odpycha trochę ten Android :/ miałem kiedyś telefon z tym ustrojstwem, ale nie wspominam najlepiej. Choć podobno od tego momentu wiele się zmieniło. HTC też kiedyś miałem i to był najlepszy telefon, który miałem w posiadaniu :shock: gdyby miał większy ekran to latałbym z nim do tej pory, bo był totalnie bezawaryjny, świetnie wykonany i nigdy nie zawiesił się nawet na sekundę
mike
Moderator
Awatar użytkownika

19 Lis 2016, 15:30

Ja kiedyś bawiłem się windowsem to stwierdziłem że system totalnie nie dla mnie i zdecydowanie wole androida.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

19 Lis 2016, 21:30

Jeżeli teraz ktoś zmienia telefon, to niech zwróci uwagę, czy dany model obsługuje LTE 800-to u nas bardzo ważna częstotliwość.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Typ: SUV

20 Lis 2016, 12:36

Ja się generalnie na tym nie znam, ale gdzieś ostatnio czytałem, że ostatnim krzykiem mody jest/będzie w niedługim czasie ustrojstwo nazywane bodaj voLTE, a chodzi o to, że w przeciwieństwie do obecnych telefonów nie będzie przełączać się na GSM gdy będziemy do kogoś dzwonić, tylko pozostanie na LTE.

Barol mógłbyś coś więcej na temat Twojego HTC? :wink:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

20 Lis 2016, 14:47

Mam go gdzieś od lutego albo marca i przyznam szczerze jestem mega zadowolony,mam 1.5gb ramu i o dziwo telefon się nie zcina i wszystko działa w miarę płynnie ale pamięci wewnętrznej przydało by się więcej bo 8gb na moje potrzeby jest mało i ostatnio często pojawia mi się komunikat o brakującej pamięci. Ekran 5.5 matko na początku mówie jaka szafa ale teraz nie wiem czy byłbym w stanie zamienić na coś mniejszego :mrgreen: moja matula ma Nokię 1600 ostatnio go wziąłem w ręce to myślałem że dostanę oczopląsu z ekranem :mrgreen:
Sporą wadą przynajmniej jak dla mnie jest sama obudowa,bez futerału/pokrowca raczej się nie obejdzie bo jest śliska przez co łatwo potrafi wypaść z reki. Tylny panel też pozostawia trochę do życzenia bo jest bardzo podatny na wszelkie rysy czy odciski palców.
Aktualnie mam na nim najnowszego androida 6.0 który o dziwo bardzo płynnie chodzi.
Bateria i aparat też niczego sobie,bateria przy moim użytkowaniu (smsy i internet) wytrzymuje około 1.5dnia choć i tak codziennie wieczorem go ładuje.
Aparat 13mpx szału nie ma ale zdjęcia robi dobre.
No i co najlepsze że jego posiadaczem stałem się czysto przypadkowo,chyba większości zdarzało się handlować trochę telefonami ja miałem tak samo,kupiłem go za 450zł od pana z mojego miasta z całym zestawem i jeszcze miał gwarancję do września tego roku (wtedy takie chodziły po 600-700zł) miał być oczywiście na handel ale został ze mną :mrgreen:

mike jak chcesz to mam na zbyciu takiego samego HTC tylko że z pękniętym ekranem ale dotyk działa bezproblemowo.
Barol
Awatar użytkownika

20 Lis 2016, 22:18

Barol napisał(a):Sporą wadą przynajmniej jak dla mnie jest sama obudowa,bez futerału/pokrowca raczej się nie obejdzie bo jest śliska przez co łatwo potrafi wypaść z reki. Tylny panel też pozostawia trochę do życzenia bo jest bardzo podatny na wszelkie rysy czy odciski palców.
to bida :/ bo bardzo zwracam uwagę na wykonanie telefonu (wychodzę na hipokrytę, bo moja obecna Nokia kuleje pod tym względem, jednak tutaj bardziej chodzi o materiał). Jednak wzorem poprzedników jest pancerna :mrgreen:
A jak tam z muzyką? Daje radę? Bo szczerze mówiąc jestem ciężko uzależniony od słuchania jej w wysokiej jakości :mrgreen:
Teoretycznie bym się skusił, ale jak to u studenta, ciężko z hajsiwem :/
mike
Moderator
Awatar użytkownika