Nawałnica nad Warszawą - burza i grad

17 Lip 2009, 20:30

Kilkunastominutowa nawałnica w Warszawie spowodowała całkowite zalanie niektórych ulic. Z ruchu wyłączono też odcinek stołecznego metra, bo woda podtopiła kilka stacji.

Gwałtowna burza, która przeszła w piątek wczesnym popołudniem nad Warszawą spowodowała zalanie części ulic. Samochody z trudem przejeżdżały przez sięgającą kilkudziesięciu centymetrów wodę. Ci, którzy nie zdążyli uciec przed deszczem, próbowali się chronić, jak mogli. Deszcz lał jednak tak bardzo, że trudno było nie zmoknąć.
Poniżej kilka filmików nakręconych telefonem podczas burzy.

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

26 Sie 2012, 19:32

Tegoroczny lipiec też swoje zrobił, niestety:( Z tego co widziałem po kolejkach w serwisie usuwającym wgniecenia po gradobiciu nie tylko mój wóz stał się ofiarą niedawnego gradobicia. Tak sobie czasem myślę, że jednak to autocasco się do czegoś przydaje, bo dzięki temu usunąłem szkody bezgotówkowo w "swoim" serwisie.
miętus
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 05 05 1997
Auto: Audi A4 B7

31 Sie 2012, 14:23

Gdzie tam grad macie, trochę wody i tyle.

Tutaj masz prawdziwe gradobicie. 8 zerwanych dachów, kilkadziesiąt połamanych drzew. A to co tam na ulicach było na tym filmiku to utrudniało jazdę jedynie bardzo niepewnym kierowcom nie ubliżając nikomu. Nie była to rwąca woda tylko swego rodzaju kałuża. Nawet L-ka małą Toyotą przejechała. Miałem okazję pokonywać kilka razy wodę wylaną z rzeki podczas powodzi, wysokość ok 40 cm, to utrudniało jazdę.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

19 Wrz 2012, 12:05

No zdjęcia mówią same za siebie,fatalna pogoda. Poza tym jeżeli widzimy,że są takie warunki na drodze to lepiej nie wyjeżdżac,a jeśli jesteśmy w trasie to zatrzymac się i poczekać aż przejdzie.
Dbajoauto
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2007
Auto: BMW M3