Uwaga BankPEKAO kasuje podwójnie za jeden zakup

21 Cze 2012, 19:12

uwaga na chciwe praktyki banków ,
tankowałem koło 15 czerwca na Neste a ul.Kobierzyńskiej dwa razy, płaciłem kartą PEKAO Sa
teraz widzę że bankierzy ksiegując po dwa razy obciążają rachunek za jeden zakup :mrgreen:
:mrgreen:
pewnie mam jeszcze składac podanie o zwrot obciążenia :mrgreen: ,
moze by ich tak do sadu pozwać za czasowe zawłaszczenie lub próbe wyłudzenia :evil:
przyjacielscy sąsiedzi ??? zakłamani agresorzy, mija 75 lat od ciosu w plecy - im sie znów marzy wypad w Europę , nawet jakby miały zginąć tysiące podwładnych, nieważne wyśle się następnych
sympatyk
Zaawansowany

Miejscowość: na skraju grodu
Prawo jazdy: 15 09 1976
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Freelander e picc. scuderia
Silnik: Otto 95÷121
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

22 Cze 2012, 11:10

sympatyk napisał(a):moze by ich tak do sadu pozwać za czasowe zawłaszczenie lub próbe wyłudzenia

Życzę powodzenia. Daj znać, czy wygrałeś.

Myślisz, że Ty jeden masz taki problem. W jednym ze sklepów odmawiają realizacji płatności kartą PayPass (taka co to tylko się przykłada do terminala), dlatego, że transakcja za pierwszym razem nie chce zaskoczyć, więc ponawia się próbę, a później się okazuje, że ściągnęło dwa razy.

Zgłasza się takie sprawy w drodze reklamacji.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

23 Cze 2012, 10:22

nie nie była to karta zbliżeniowa ,
i na szczescie nie były to duże kwoty :wink: ,
ale jak system co 5 tej osobie kasowałby podwójnie to inwestując sumaryczne "obroty"
na innych rynkach - tak bank dorabia naszymi pieniędzmi :mrgreen:
zobacze czy po niedzieli wrócą kwoty ... :evil:
przyjacielscy sąsiedzi ??? zakłamani agresorzy, mija 75 lat od ciosu w plecy - im sie znów marzy wypad w Europę , nawet jakby miały zginąć tysiące podwładnych, nieważne wyśle się następnych
sympatyk
Zaawansowany

27 Cze 2012, 08:57

pare dni temu zwrócili pieniądze za pierwsze zdublowanie , wiec myślałem zwrócą za chwile nastepne ale dzisiaj widze ;
zwracają za drugie -po 10 dniach :evil:, ale obciążają POWTÓRNIE dzisiaj za tankowanie w sobotę :mrgreen: :mrgreen:
zwrócili łaskawcy :? , ale następne tankowanie tam ... za gotówkę
sympatyk
Zaawansowany

26 Lip 2012, 17:04

Mam konto biznesowe z kartą własnie w PayPass w IdeaBanku. Karta Master Card. Mam ją od roku i najmniejszych problemów! Będąc np. we Włoszech... płacąc na AGIP za paliwo na autoryzację czekam max.10-15sek!! W Polsce trwa to około3-4sek po zatwierdzeniu PINu. Wczęsniej byłem wiernym klientem Pko S.A. oraz Pko B.P. Niestety, ich karty Visa Electron i Maestro które niby działają w tym samym systemie co EuroCard są do bani! Nie raz miałem problemy z zachodnią Policją w stacji paliw. Musiałem szukać "działającego" bankomatu! Na, powiedzmy 10, tylko 2 wypłacały kasę. Po zmianie karty na Visa Classic polepszyło się, lecz.. nie do końca. Czasami trzeba było dwa, trzy razy wdzwaniać się przez terminal do Banku. Koledzy polecili mi IdeaBank, no i fakt. Konto mam od roku. Zero problemów. Nigdy, ale to nigdy nie pobrali mi za nic dwa razy!
amisat
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa (WF)
Prawo jazdy: 19 07 1997
Auto: Renault Twingo 1.2 8V C3G

28 Lip 2012, 19:57

Brzmi trochę jak reklama IdeBanku, ale niech Ci będzie.
Karty MasterCard dostępne są we wszystkich bankach.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...

29 Lip 2012, 08:26

nie, nie jestem z Idea Banku... lecz reklama im się należy, bo ich MasterCard naprawdę działa. Ot by przykład z piątku:
- doładowanie telefonu przez internet - 1minuta
- wpłata prowizji na Allegro - wysłane z konta o godz. 11:15, w Allegro było o 12:30
- tankowanie na BP (przeszło po 5sekundach)
- zakupy w Real (przeszło po 5sek.)
- wpłata do PayU (natychmiast)

Wiem, że wszyscy mają te MasterCardy lecz... tak jak wspomniałem. W PKO BP i SA miałem z tym najwięcej problemów. Muszę też dodać że 1 raz w tyg. śmigam do Kaliningradu gdzie... też płacę tą kartą. Zero problemów.
amisat
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa (WF)
Prawo jazdy: 19 07 1997
Auto: Renault Twingo 1.2 8V C3G

19 Wrz 2012, 11:13

Pewnie racja,ale mimo wszystko jeszcze mnie nie przekonali. Poza tym nigdy nie tankuję na tych stacjach Neste,za dużo o nich negatywnych opinii i nie chce ryzykować.
Dbajoauto
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2007
Auto: BMW M3