Nawiew lewy zimny prawy gorący - Peugeot 407 SW

22 Lut 2019, 21:27

Witam. Mam problem z nawiewem w peugot 407 sw. Kupilem peugeota, i mam problem z nawiewem. Pasazera dmucha cieplym, a u kierowcy zimne powietrze. Przycisk clim nie reaguje(reszta przyciskow na panelu dziala), regulacja temperatury na guzikach nie zmienia temperatury ( w ciemno klikalem i patrzylem) . Wymienilem panel klimatyzacji na inny, lecz bez rezultatow. Czy wymiana srodkowego panelu moze pomoc ? Pozdrawiam

Rok 2005, klima dwustrefowa
Vredny
Nowicjusz

27 Lut 2019, 11:35

Warto by było sprawdzić jakie błędy wyrzuci klimatronik. W twoim przypadku może być tak że klapy od regulacji powietrza są zacięte lub mają padnięte silniczki regulacji stąd brak reakcji na wszelkie zmiany ustawień.

Pamiętam, że chyba w 407 klapa mieszająca potrafiła pękać przy mocowaniach.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

27 Lut 2019, 11:52

Witaj. A jest to mozliwe ze przez zaciecie/zniszczenie klapek nie reaguje przycisk clim ? Nawet nie wiem, jaka temp jest ustawiona, poprostu sobie dmucha (regulacja mocy dmuchawy dziala ) moge jedynie mocniej/slabiej regulowac.
Jak sprawdzony obd do peugeota nie za miliony ? Mam program vaga ale chyba nie zadziala na tym czyms ..
Vredny
Nowicjusz

27 Lut 2019, 12:52

Jak na wyświetlaczu nie pokazuje błędu to takowego nie ma, napewno nie sprawdzisz błędów Vagiem. Wariacje klimatronika to częsty problem 407, często sam panel sterujący jest winny więc warto go podmienić jak masz możliwość
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

27 Lut 2019, 12:55

No mozliwosc taka ze mam w planach zakupic na allegro taki panel, lecz koszt sredni to 300 zl, wiec raczej szukam przyczyny by po omacku nie wydac duzo kasy ..
Vredny
Nowicjusz

27 Lut 2019, 17:49

Peugeota żeby dobrze sprawdzić to potrzebny jest Diagbox. VAGiem nic nie sprawdzisz - to nie do tego auta.
Pojedz tam, gdzie naprawiają Peugeoty i Citroeny i mają sprzęt do diagnostyki tych aut. Zrobią ci test climatronika i zobaczymy co wyskoczy. Bezpieczniki mam nadzieję posprawdzane?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Toyota Corolla sedan, hatchback i TS kombi
    Toyota postanowiła zrezygnować z nazwy Auris – obejmującej w ostatnich latach w Europie kompaktowego hatchbacka i kombi – i powrócić do oferowania Corolli w trzech odmianach nadwoziowych. Rewolucja dotknęła ...