Cześć
![Uśmiechnięty :)]()
Mam mały problem i chciałem poprosić fachowców - czyli Was - o poradę.
Otóż, poproszono mnie o pomoc w wyborze GPS, a sam nie jestem w temacie zbyt obeznany.
Postaram się wypunktować wszystko co istotne:
1. Budżet: 500-600 zł
2. Przewidywany obszar eksploatacji: Polska + od czasu do czasu Ojropa. Wykorzystanie raczej turystyczne niż zawodowe, stopień umiarkowany.
3. Preferencje co do sprzętu i map: koniecznie z asystentem pasa ruchu oraz z darmową aktualizacją map. Oczywiście dobre mapy itd. ale to wiadomo.
Do tego dochodzi dylemat: kupować dedykowany sprzęt gps czy lepiej tablet 7" (najlepiej na Androidzie) wyposażony w ową funkcję?
4. Mile widziany tuner tv (to wydaje mi się dość nietypowe).
W zasadzie jedyne co mogę sam powiedzieć o GPS to tyle, że mam smartphone'a z systemem Android, a na nim oprogramowanie Sygic Aura z mapami TomTom'a - osobiście jestem zadowolony. Prowadzi ok, licencja jak za mapy z dożywotnią aktualizacją jest bardzo przystępna (~120zł), działa offline i ciągle się rozwija (na szczęście w dobrym kierunku).
Ogólnie poleciłbym tej osobie tablet + tą właśnie nawigację, pytanie jednak czy jest sens wyważać otwarte drzwi, bo może się okazać, że istnieją dedykowane sprzęty, które odpowiadają potrzebom klienta w takim samym stopniu lub jeszcze lepiej.
Będę bardzo wdzięczny za pomoc!
Pozdrawiam,
Mateusz