Tablet jako urządzenie multimedialne w samochodzie.

24 Mar 2014, 12:08

Witam Forumowiczów,

Zbliżam się do zmiany samochodu i będzie to pewnie coś z VAGa i w związku z tym zamierzam zrobić sobie multimedialny kombajn w aucie. W obecnym autku Seat Ibiza II FL niestety radia fabryczne jest na kasety bez możliwości wymiany, więc musiałem wziąć sprawy w swoje ręce i wstawiłem tam radio JVC co niestety spowodowało utratę centralnego zamka z pilota :/
W nowym aucie chce zamontować 7calowego tablet niestety z andkiem, bo z windowsem trochę za drogie przy moich wydatkach i chcę go wbudować w kokpit auta.
Upolowałem nisko budżetowy tablet z DVB-T i GSP:
[link do oferty na Allegro wygasł]
Oczywiście nie musi być koniecznie ten ale chciałbym żeby miał DVB-T, GPS, BT i jeśli będzie więcej pieniążków to może 3G z Areo.
Moje szybkie pytania ( jeśli ktoś zna odpowiedź to będę wdzięczny ):
- Czy orientujecie się czy wyjście antenowy DVB-T jest jednocześnie anteną dla FM? ( bo mini-jack będzie pełnił funkcje transmitera sygnału audio do wzmacniacza i może to kolidować z FM )
- Czy wbudowana antena samochodowa, która służy do odbioru sygnału FM - może posłużyć jako przedłużenie anteny DVB-T?
- Czy orientujecie gdzie można kupić okrągły przycisk, który pełnił by po naciśnięciu z góry funkcje on-off a po przekręceniu w lewo/prawo zastąpił by switche głośności?
- Czy orientujecie się czy tablety z androidem 4 obsługują kamery wifi?

Z góry dziękuje za odpowiedzi. Po zakończonym projekcie wrzucę tutoriala ze zdjęciami jak by ktoś też chciał się w to pobawić.
errorfree
Nowicjusz

Auto: Seat Ibiza II 1.9 Tdi 2000 rok